close

De Maurice Lacroix Masterpiece werd geïntroduceerd in de jaren negentig, hoewel het toen al tientallen jaren horloges maakte. Het stuk groeide uit tot een serieuze pijler onder het merk. Met deze collectie toont Maurice Lacroix zowel zijn technische bekwaamheid als zijn gedurfde vormentaal.

Dus als het merk een nieuw Masterpiece lanceert, is dat iets om op te letten. In dit geval is het de Moonphase Retrograde die onze aandacht trekt. Dit nieuwe model combineert een retrograde dag, een retrograde datum en een maanfase aanduiding. Dit betekent dat de dag, om 2 uur, en de datum, om 10 uur, beide worden aangegeven door wijzers die een boog van 150 graden maken. Aan het einde van de wijzerplaat keren ze onmiddellijk en gelijktijdig terug naar hun beginpunt, met behulp van een systeem van veren en nokken, om de volgende week en maand te beginnen. Voor de eerste keer zijn deze drie indicaties gecombineerd, en het zorgt voor een prachtige harmonie van uurwerken vakmanschap.

Al deze aanduidingen worden weergegeven op een snailed blauwe of zilvergrijze Clous de Paris wijzerplaat. De overige oppervlakken zijn geparelstraald, waardoor een mat effect ontstaat onder de geblauwde wijzers. Het Masterpiece wordt geleverd in een roestvrijstalen kast van een mannelijke 43 millimeter. De band is gemaakt van blauw of zwart kalfsleer.

Het horloge wordt aangedreven door het manufactuur ML 292 kaliber. Het exclusieve automatische uurwerk is beproefd en getest en levert bewezen betrouwbaarheid. Maurice Lacroix heeft een in-house ontworpen complicatiemodule ingebouwd die een retrograde dag, een retrograde datum en een maanfase omvat. Het kaliber is ook indrukwekkend afgewerkt, in overeenstemming met de kwaliteitsnormen van Maurice Lacroix en passend bij de hoge normen van de wijzerplaat en kast.

Maurice Lacroix staat niet alleen bekend om zijn technisch vakmanschap en elegante vormgeving, hij staat ook voor een redelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Voor meer informatie, zie mauricelacroix.com

Tags : Maurice LacroixMaurice Lacroix Masterpiece
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.