close
NewsNieuws

Ressence betovert ons opnieuw met een nieuwe TYPE 3

Ressence heeft een nieuwe TYPE 3 gelanceerd: de EE. Bij dit model staat de kleur groen centraal en dat levert een geweldig mooi horloge op. Ook dit Ressence-horloge is wederom weer gevuld met olie.

De TYPE 3 was al verkrijgbaar in zwart en wit en Ressence voegt daar met de EE dus een frisse eucalyptusgroene aan toe. “Deze nieuwe Eucalyptus Green TYPE 3 doet echt denken aan een kostbaar mineraal. Deze Ressence vasthouden en dragen komt heel dicht bij het serene gevoel dat je ervaart als je het gladde oppervlak van een gepolijste steen voelt,” aldus Ressence-oprichter Benoît Mintiens. Behalve een nieuwe kleur introduceert Ressence met de TYPE 3 EE ook andere nieuwe details. De wijzerplaat is grafisch vereenvoudigd met indexen om de twee uur. Ook de indicatie voor weekenddagen en de olietemperatuur hebben nieuwe pasteltinten gekregen.

De eerste TYPE 3 werd in 2013 gelanceerd en verraste iedereen als het eerste met olie gevulde mechanische horloge ooit. Het werd in hetzelfde jaar bekroond met de ‘Horological Revelation’-prijs van de prestigieuze GPHG. Inmiddels is het spectaculaire ontwerp goed ingeburgerd. Het kroonvrije kastontwerp en het rand-tot-rand saffierglas (aan zowel de voor- als achterkant) van de vooruitstrevende Ressence TYPE 3 is dan ook niet meer weg te denken.

Perfect leesbaar

De TYPE 3 neutraliseert de vervorming die wordt veroorzaakt door de breking van licht. Hierdoor wordt een uitzonderlijk goede leesbaarheid vanuit elke hoek gegarandeerd. De verklaring ligt in de bovenste ‘kamer’ van de Type 3 EE. Deze is gevuld met in totaal 3,75 ml olie, waardoor de wijzerplaat als het ware vergroot lijkt. Het resultaat van deze revolutionaire technologie is een kraakhelder display dat gemakkelijk leesbaar blijft, ongeacht de lichtomstandigheden. En ja zelfs in het donker.

Balgsysteem

De olie geeft een helder en vergroot beeld, maar is ook gevoelig voor temperatuurschommelingen. Om uitzetting of krimp van de olie onder wisselende thermische omstandigheden te controleren, heeft Ressence een innovatief en state-of-the-art balgsysteem ontwikkeld. Het is een zelf balancerend drukbalanssysteem dat een gelijkmatige druk handhaaft en eventuele negatieve gevolgen voor de prestaties voorkomt. Het ‘Bellow’-systeem wordt grafisch weergegeven door een temperatuurmeter op de wijzerplaat. Dit is dus zowel functioneel als erg fraai.

Meer informatie? Klik dan hier.

Tags : RessenceRessence TYPE 3
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.