close
News

De Ebel 1911 Beige toont de ware allure van zijn makers

Met de Ebel 1911 Beige laat het merk uit La Chaux-de-Fonds zich weer van zijn beste kant zien – evenals de vrouw die het horloge draagt.

Ebel werd in 1911 opgericht in het hart van de Zwitserse horlogerie: La Chaux-de-Fonds. Sindsdien heeft het een enorme ontwikkeling doorgemaakt, maar tegelijkertijd is het dichtbij zichzelf gebleven, zo bewijst deze nieuwe Ebel 1911 Beige.

Deze nieuwe versie van de 1911 in beige parelmoer is levendig, vrijgevochten en tijdloos. Een synergie die, zoals het merk zelf zegt, ‘uw joie de vivre vrijmaakt’. De bekende roestvrijstalen en achttien karaat geelgouden met stalen kast van de Ebel 1911 beige wordt versterkt met de glans van de champagne-beige parelmoer wijzerplaat.

Ook de indexen zijn extra luxe uitgevoerd dankzij tien ingelegde diamanten. De geelgouden lunette is bezet met 60 briljant geslepen diamanten.

Het ronde datumvenster bevindt zich op 6 uur en het glas is behandeld met een antireflectiecoating en vastgezet met de herkenbare vijf schroeven van Ebel.

Lees ook: Ebel zet zich in voor een groenere wereld

Ook aan de wisselende smaken van de vrouw is gedacht. De bi-color band is strak en verfijnd en kan eenvoudig worden gewisseld voor een milieuvriendelijke beige stoffen band. Deze is gemaakt van

gerecycled plastic en kurk dat uit de oceanen werd gehaald.
De Ebel 1911 Beige is verkrijgbaar in twee kastgroottes, 30 millimeter en 34 millimeter.

Sinds de oprichting is het succes van Ebel gebouwd op de passie voor innovatief horloge horlogeontwerp. Een aardig detail: het merk werd opgericht door man en vrouw Eugène Blum en Alice Lévy (vandaar de naam! ). Het merk bleef, zoals ook te zien is in de nieuwe Ebel 1911 Beige trouw gebleven aan hun kernwaarden en produceert fijne Zwitserse horloges die schoonheid en functie combineren.

Het merk staat tegenwoordig bekend om zijn golvendebandontwerp met kenmerkende golfvormige schakels.
Het uurwerk is een quartz Ronda 785 en de kast is 10 meter waterdicht.

Voor meer informatie, zie ebel.com

Tags : DameshorlogeEbelEbel 1911 Beige
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.