close
NewsNieuws

Rolex Certified Pre-Owned: langverwachte doorbaak voor de vintage markt

Het zat er al lang aan te komen, maar het is eindelijk zo ver. Met het Rolex Certified Pre-Owned programma gaat de wild-west vintage markt eindelijk een beetje orde krijgen.

Het reinigen van alle onderdelen in een ultrasoon bad.

Rolex heeft eindelijk de stilte doorbroken over het programma om de tweedehandsmarkt te omarmen, waardoor klanten horloges kunnen kopen die zijn gecontroleerd op hun werkende staat en zijn gecertificeerd als authentiek door het merk (of gekwalificeerde geautoriseerde dealers). De horloges met het Rolex Certified Pre-Owned certificaat worden verkocht met een twee jaar internationale garantie van het merk zelf.

Geauthenticeerde horloges krijgen zelfs hun eigen versie van de felbegeerde Rolex ‘lakzegel’-tags.

Rolex-gecertificeerde tweedehands horloges zullen in eerste instantie vanaf deze maand verkrijgbaar zijn bij Bucherer-boetieks in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het VK. Het programma wordt in het nieuwe jaar uitgebreid met meer geautoriseerde dealers die de service vanaf volgend jaar gaan aanbieden. In Nederland blijft Schaap en Citroen de belangrijkste retail partner van Rolex. Ook heeft Schaap en Citroen een certified pre-owned boutique in Rotterdam en Amsterdam.

Rolex Certified Pre-Owned

Geruchten over het tweedehandsprogramma deden al maanden de ronde. Het merk speelt daarmee in op de alsmaar groeiende markt voor vintage horloges. Tegelijkertijd wil het de wildgroei en de macht van dubieuze handelaren inperken.

Al eerder schreven we een geruchtmakend artikel over hoe de vintage horlogemarkt wordt verziekt door dubieuze handel.

De planning is waarschijnlijk veel verder terug begonnen, waarbij Rolex de tijd heeft genomen om het initiatief te ontwikkelen, te verfijnen en te testen met belangrijke partners zoals Bucherer.

Het is al langer bekend dat Rolex een ongekend hoge standaard heeft als het aankomt op het servicen van horloges. Omdat dit een heel belangrijk onderdeel is van het eigenaarschap van horloges én de merkbelofte van Rolex, schreven we daar eerder een zeer diepgaand artikel over.Rolex heeft snel extra horlogemakers en andere werknemers aangenomen voor zijn servicecentrum Kings Hill in Kent, en zijn geautoriseerde dealernetwerk is aangemoedigd om te investeren in hun eigen horlogemakers en werkplaatsen, zodat ze voldoen aan de norm die vereist is voor Rolex-accreditatie.

Het verkopen van tweedehands Rolexen is niets nieuws voor geautoriseerde dealers, maar de certificering van het merk, de bijbehorende garantie en zelfs waardevolle extra’s zoals tags en andere merkartikelen tillen de tweedehandshandel naar een nieuw niveau.

Voor meer informatie, zie rolex.com

Vintage horloges: is de hype voorbij? (longread)

Tags : Rolex Certified Pre-Owned
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.