close
News

Nieuwe Cartier boutique P.C. Hooftstraat feestelijk geopend: ‘Open venster naar tijdloos design’

Zoals 0024 als eerste aankondigde is de nieuwe Cartier boutique P.C. Hooftstraat geopend op nummer 129.

De nieuwe boutique van Cartier is geopend in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De uitstraling is bijzonder luxe, elegant en levendig, zoals we van het Franse huis kennen.

Tijdens en voorafgaand aan de opening sprak Valérie Ahner-Boudier, managing director Cartier Benelux & Nordics al lovende woorden over het project: “Het verheugt mij zeer de opening van de nieuwe Cartier-boutique in Amsterdam aan te kondigen. De unieke savoir-faire van het Maison klinkt vandaag de dag nog altijd als een echo door de stad. De nieuwe winkel zal een open venster zijn naar tijdloos design en een eerbetoon aan creativiteit en vakmanschap. Een perfecte weerspiegeling van Cartiers onderscheidende mix van traditie en innovatie.”

De ruim driehonderd vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, zijn dan ook ontworpen als open venster: duurzaam, gastvrij en comfortabel. Met lokaal accent, maar trouw aan het Parijse erfgoed van Cartier. Het Franse ontwerpduo Studio Parisien tekende voor het ontwerp, van de gevel tot het interieur, geïnspireerd en ondersteund door lokaal Nederlands talent.

Nederlandse invloeden

De speelse keramieken façade van de Amsterdamse kunstenaar Eva Crebolder laat zich inspireren door de perfecte imperfecties van de Amsterdamse grachtenpanden. De keramiek is afkomstig uit ‘s werelds oudste nog werkende tegelfabriek: Koninklijke Tichelaar Makkum. Dit steenwerk omlijst twee grote ramen aan de voorkant van het gebouw uit 1875.

Binnen in de Cartier boutique P.C. Hooftstraat treffen de bezoekers verfijnde details en referenties, zoals de organisch gevormde pilaren van Atelier Tollis. Ze zijn een moderne interpretatie van de kenmerkende bakstenen van de stad Amsterdam. De wandpanelen achterin de boutique verwijzen naar de Stijl, beïnvloed door Mondriaan en zijn gebruik van vlakken en primaire kleuraccenten. Duurzaam geproduceerd Frans eikenparket is gelegd in een door Vermeers kunst geïnspireerd patroon.

Cartier boutique P.C. Hooftstraat

Op de eerste verdieping van de nieuwe boutique bevindt zich een privéruimte in de kleuren van het Hollandse Groene Hart. Een ruimte die kan worden gesloten, maar waarvan de ramen uitzicht bieden op een groen juweel: de binnentuin, ontworpen door Maak Space uit Amersfoort. De tuin heeft niet alleen een decoratieve functie: het is een intieme, rustgevende plek midden in de stad, waar de biodiversiteit met verschillende soorten beplanting wordt bevorderd en het regenwater wordt verzameld voor gebruik in drogere tijden. Het groen is een natuurlijk lichtfilter, geeft een gevoel van welzijn en dient tevens als isolatie voor de boutique.

De Cartier boutique P.C. Hooftstraat draagt het wereldwijd erkende Leadership in Energy and Environmental Design-certificaat.

Sinds die eerste boutique in 1994, werden in 2007 twee andere panden betrokken in dezelfde straat, op de nummers 132 en 134. In dat pand zal binnenkort een winkel van Schaap en Citroen in samenwerking met een ander Richemont-merk verschijnen.

Voor meer informatie, zie cartier.com

Fotografie: Alexandre-Tabaste

Tags : Cartier boutique P.C. Hooftstraat
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.