close

Na het succes van de Schaap en Citroen Pre-Owned Boutiques in Amsterdam en Antwerpen, wordt ook Rotterdam verrijkt met een betrouwbaar adres voor gecertificeerde pre-owned en vintage horloges.

Amsterdam was al bekend met de uitstekende collectie van pre-owned horloges van Schaap en Citroen, maar nu wordt ook Rotterdam verrijkt met het concept. In september zal de Certified Pre-Owned Boutique namelijk openen aan de Meent 66-68 in de havenstad.

Schaap en Citroen is een juweliershuis met een rijke historie die teruggaat tot 1888 en daarmee behoren zij tot een van de oudste juweliershuizen van Nederland. Al 128 jaar lang biedt Schaap en Citroen Juweliers bijzondere juwelen en horloges in de mooiste collecties van internationale topmerken. Vintage en pre-owned horloges worden al sinds 2018 aangeboden door het huis.

Pre-owned horloges

Eerder dit jaar zei manager pre-owned bij Schaap en Citroen Sander Hoogendorp tegen 0024: “Certified pre-owned is binnen onze organisatie in relatief korte tijd een belangrijke pilaar geworden. Vanaf 2009 ruilden we op kleine schaal horloges in van vaste klanten. In 2016 zijn we echt in deze markt gestapt om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Lees ook – Vintage horloges: is de hype voorbij?

Dat Schaap en Citroen een steeds sterkere positie in deze markt krijgt, is voor de consument goed nieuws. Vintage horlogehandelaren die nu actief zijn, zijn veelal cowboys en snelle jongens die onder de radar van officiële certificeringen vliegen. Schaap en Citroen kan zich dit niet veroorloven.

Zoals Hoogendorp al eerder tegen 0024 zei: “Als gerenommeerd juweliers bieden wij onze klanten zekerheid. Al onze horloges zijn gecontroleerd door gecertificeerde horlogemakers en indien nodig gerepareerd met originele onderdelen volgens de voorschriften van de merken die de hoogste maatstaven nastreven. Hierdoor weet je als klant dat je een volledig origineel horloge koopt met minimaal twee jaar garantie. Helaas ontvangen wij regelmatig horloges die niet meer origineel zijn en waarvan de klant dacht een prachtige aankoop te hebben gedaan. Deze horloges zijn dan letterlijk waardeloos.”

Schaap en Citroen pre-owned

De eerste Certified Pre-Owned Boutique van Schaap en Citroen Juweliers is gevestigd in het Conservatorium Hotel te Amsterdam. Eind 2021 volgde de tweede Certified Pre-Owned Boutique in het Botanic Sanctuary Hotel te Antwerpen. De vraag naar pre-owned horloges blijft toenemen door de selectieve distributie en het beperkte aanbod van luxe horloges.  Met de opening van de gloednieuwe Certified Pre-Owned Boutique in Rotterdam, speelt Schaap en Citroen Juweliers in op deze toenemende populariteit.

De boutique van 105m2 biedt ruimte aan twee verschillende concepten: een Schaap en Citroen Certified Pre-Owned Boutique en een Breitling Boutique. Op deze manier geeft Schaap en Citroen Juweliers ruimte aan een compleet aanbod hoogwaardige Pre-Owned – en nieuwe Breitling horloges.

Voor meer informatie, zie preowned.schaapcitroen.nl

Tags : Certified Pre-Owned BoutiqueSchaap en CitroenSchaap en citroen pre-ownedVintageVintage horloges
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.