close

Ter gelegenheid van de 393ste verjaardag van Christiaan Huygens organiseert de Stichting Haegsche Tijd een bijzonder interessante lezing door professor doctor V. Icke.

Het bijzonder intrigerende collectief van horlogeliefhebbers Stichting Haegsche Tijd organiseert op 14 april een lezing genaamd Huygens en Spinoza. Deze lezing zal worden gehouden in de Nobelzaal van het Venduehuis der Notarissen in Den Haag en begint om 16 uur. Deze locatie bevindt zich aan de Nobelstraat 5.

De stichting noemt de 393ste verjaardag van Christiaan Huygens als de aanleiding voor de lezing, maar ook zonder dat bijzondere feitje zou er genoeg reden zijn om de lezing bij te wonen. De hoofdrolspelers zijn namelijk Christiaan Huygens en Benedictus de Spinoza.

Deze twee heren woonden in de jaren zestig en zeventig van de zeventiende eeuw namelijk bij elkaar en hoewel Spinoza vooral bekend was als filosoof, was hij net als zijn bekende buur een fysicus. Spinoza sleep lenzen voor Huygens, dus ze hadden contact, maar hoeveel en waarover is niet met zekerheid te zeggen.

Vincent Icke zet beider levensbeschouwingen en werkwijzen naast elkaar en spreekt over de overeenkomsten en ook over een zeer wezenlijk verschil.

De spreker van de avond, professor doctor Vincent Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden. Naast zijn wetenschappelijk werk is Vincent ook actief betrokken bij de popularisatie van de wetenschap. Zo schreef hij onder andere drie boeken over de wetenschap van Christiaan Huygens.

Stichting Haegsche Tijd programma

Het programma is als volgt:

  • 15.30 uur: Inloop met koffie en thee
  • 16:00 uur: Welkom door Hans Huygens, directeur Venduehuis 16:05 uur: Introductie door Joost Albers
  • 16.15 uur: Lezing door prof. dr. Vincent Icke
  • 17:00 uur: Vragen vanuit de zaal en afronding
  • 17:15 uur: Borrel
  • 18:00 uur: Einde

Opgeven voor de lezing dient vooraf te gebeuren. Voor meer informatie, kijk op haegschetijd.nl

Tags : Christiaan HuygensSpinozaStichting Haegsche Tijd
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.