close
News

TAG Heuer brengt langverwachte nieuwe Aquaracer

TAG Heuer Aquaracer Professional 200

 

TAG Heuer is 2022 op volle kracht begonnen. Na de verrassende introductie van de vernieuwde Autavia is het vandaag de beurt aan de Aquaracer die de update krijgt waar veel fans op wachtten.

Met de nieuwe introducties gaat het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer met volle kracht verder op een pad dat al eerder werd ingeslagen. Ceo Frédéric Arnault heeft sinds zijn aantreden laten zien dat hij heel goed weet met welke kant hij op wil met zijn merk zonder dat de koers voorspelbaar wordt.

Aquaracer 300

Zo verraste het merk vorig jaar met de herintroductie van de Aquaracer, een model dat steeds dieper in de schaduw van de Carrera en Monaco kwam te staan. De herintroductie was een groot succes, zowel bij de consument als bij de critici. Het model raakt een fijne balans tussen functioneel en luxe en de proporties zijn perfect uitgevoerd. Critici hadden echter twee punten die ze geadresseerd zouden willen zien: de maat en de prijs. De vorig jaar geïntroduceerde Aquaracer Professional 300 heeft een diameter van 43 millimeter en kost vanaf € 2.550.

Aquaracer 200

Het vandaag geïntroduceerde model beantwoordt precies die twee punten. Deze Aquaracer Professional 200 heeft een iets kleinere afmeting, namelijk 40 millimeter in doorsnee. Daarnaast is de prijs ook net wat toegankelijker: vanaf € 2.400. Binnenin tikt het Calibre 5, dat is gebaseerd op de ETA 2824 en de Sellita SW200. Dat betekent dat het uurwerk een bescheiden gangreserve heeft van 38 uur en een uitstekend betrouwbaar werkpaard is. De nieuwe Aquaracer Professional 200 is -zoals de naam al suggereert- waterdicht tot tweehonderd meter en heeft een stalen lunette. De kast is geborsteld en gepolijst en het glas is gebold en heeft aan twee kanten een antireflectie coating.

Fumé wijzerplaten

Hij wordt geleverd met zowel een donkergrijze en een donkerblauwe wijzerplaat. Beide wijzerplaten hebben een verloop aan de randen van de wijzerplaat. Liefhebbers zullen verdeeld zijn over het feit dat het horloge een datumaanduiding heeft, maar omdat die op een zwarte schijf is gedrukt is hij mooi weggewerkt in de wijzerplaat. Vooralsnog wordt het horloge alleen met een stalen band geleverd, die overigens wel een zeer functionele en prijzenswaardige aanpasbare link extensie. 2022 is van start en TAG Heuer gaat vanaf pole position richting de eerste bocht.

TAG Heuer Aquaracer Professional 200

 

Tags : TAG HeuerTrending
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.