close
Oris Big Crown Bronze Pointer Date

De Big Crown Pointer Date, die sinds 1938 continu wordt geproduceerd, is het langstlopende ontwerp van Oris en een icoon in de Zwitserse horlogewereld. Nu is het model ook in edelmetaal verkrijgbaar.

Met zijn oversized kroon, kathedraalachtige uurwijzer en geribbelde lunette, is de Pointer Date een waar signature horloge: tijdloos en sympathiek. En voor de eerste keer in de 84 jaar dat het horloge bestaat wordt het horloge nu ook in edelmetaal aangeboden. De nieuwe Big Crown Pointer Date komt namelijk in een massief bronzen kast, lunette, kroon en band met sluiting. De wijzerplaat krijgt vier kleuropties: groen, bruin, bordeaux en blauw.

Oris Big Crown Pointer Date

Kaliber 754

Vooral de band en sluiting zijn een knap staaltje vakmanschap. Het ontwikkelen van een band met dit detailniveau in brons – een meer kneedbaar materiaal dan staal – vergde veel onderzoek en ontwikkeling door het interne team van ingenieurs. Liefhebbers van het merk zullen door het glazen achterdeksel het kaliber 754 van Oris herkennen als een praktisch gemodificeerde Sellita SW200. De winkelprijs van dit horloge is € 2.300 met de bronzen band en € 1.900 op leer.

Tags : Oris
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.