close
Tag Heuer Carrera Chronograaf

Dit jaar viert de TAG Heuer Carrera Chronograaf zijn 60-jarig jubileum met introductie van de 39 mm panda dial TAG Heuer Carrera Chronograaf CBS2216.BA0041. Net als de eerder uitgebrachte modellen binnen de TAG Heuer Carrera “Glassbox”-collectie refereert ook dit model aan de jaren ’50 en ’60. De vintage look & feel is natuurlijk een passende keus om het jubileum van een icoon te vieren en het horloge oogt gelijktijdig ook zeker modern.

Edelstalen kast en armband

Terug naar het heden, want ondanks dat dit nieuwe model geïnspireerd is op het 7753 SN model uit de late jaren ’60, valt er ook veel nieuws te ontdekken. Deze nieuwe uitvoering behoudt het kenmerkende ontwerp met twee donkere sub-wijzerplaten tegen een zilverkleurige achtergrond. Het prettige zwart-zilveren contrast van de sunburs wijzerplaat oogt elegant en zorgt voor een goede leesbaarheid. De toevoeging van rode accenten verhoogt de leesbaarheid nog eens extra. De TAG Heuer Carrera Chronograaf Panda Watch onderscheidt zich verder met een waterdichtheid tot 100 meter en een edelstalen band, een primeur voor het glassbox-model van TAG Heuer.

TH-20-00 kaliber

Binnenin de TAG Heuer Carrera Chronograaf 39, bevindt zich het TH-20-00 automatische chronograafuurwerk dat vorig jaar voor het eerst door TAG Heuer werd geïntroduceerd. Dit kaliber, dat wordt beschouwd als de opvolger van de Heur 02, is zichtbaar door een saffieren achterkant van de kast. Het uurwerk biedt een gangreserve van 80 uur en is verfijnd met Côtes de Genève op de bruggen en een geskeletteerde rotor in de vorm van het TAG-schild. Het uurwerk is uitgerust met een kolomwielmechanisme voor een soepele bediening. De balans tussen klassieke sportiviteit en nieuwe technologie, maakt duidelijk dat Tag Heuer met deze Carrera Chronograaf een jubileumuitgave uitbrengt.

Ryan Gosling als Carrera ambassadeur

De Carrera Chronograaf toont precisie en stijl en een indrukwekkende geschiedenis die teruggrijpt naar de band tussen TAG Heuer en de autosport. Tenslotte ontleent de Carrera-lijn zijn naam, zoals bekend, aan de Carrera Panamericana race, die begin jaren 60 op Jack Heuer grote indruk maakte. The Note Book, Drive en Blade Runner acteur Ryan Gosling is het nieuwe gezicht van de wereldwijde campagne van TAG Heuer, die de Carrera in de schijnwerpers zet tegen de achtergrond van het nachtelijke Los Angeles. Gosling, bekend om zijn beschouwende rollen, belichaamt volgens het merk de ideale Carrera-drager: ambitieus, nauwkeurig en stijlvol.

Tag Heuer Carrera Chronograaf Ryan Gosling

Tags : TAG HeuerTAG Heuer Carrera
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.