close

Hublot is de afgelopen vijf jaar de horlogepartner van het automerk dat mogelijk meer tot de verbeelding spreekt dan welke andere auto ter wereld ook: Ferrari. Geen horloge is ooit zo’n perfecte match geweest voor de grommende V8’s en huilende V12’s van de scuderia uit Maranello als de uitbundige Big Bang. Zoals Ferrari nooit op zijn lauweren rust als het gaat om het continu updaten van de collectie, zo heeft Hublot ook een reputatie hoog te houden als het gaat om het continu updaten van collecties en modellen.

De nieuwe Big Bang Ferrari is geen facelift van de bestaande modellen, maar een compleet nieuw horloge. Esthetisch gezien heeft Hublot geprobeerd om de design facetten van de sportwagen zoveel mogelijk te laten samensmelten met het steigerende paard en die van het hoekige horloge. De gestileerde collectie heeft echter ook functionele kenmerken die volop aanwezig zijn. Zo zijn de datum- en minutenweergave op 3 uur zowel functioneel als mooi vormgegeven: auto- en horlogelijnen worden één.

Hublot Big Bang Ferrari

Het horloge heeft een sterke driedimensionale constructie waardoor het mechanisme van binnen kan schitteren en ook sterke overeenkomsten vertoont met de manier waarop de V8 turbomotor van de Ferrari 488 het starring middelpunt van de sportwagen is. De nieuwe 45 mm Big Bang Ferrari zal verkrijgbaar zijn in titanium (1.000 exemplaren), King Gold (500 exemplaren), carbon (500 exemplaren) en een aantal onbeperkte versies die titanium, King Gold en carbon op verschillende manieren combineren. Binnenin deze horloges tikt een automatisch chronograaf uurwerk met kolomwiel, een saffierschijf met datumaanduiding en een gangreserve van 72 uur.

Voor meer informatie, zie www.hublot.com

Tags : Formula 1HublotHublot Big Bang Ferrari:
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.