close
NewsNieuws

‘Waarde Breitling 4,3 miljard euro’

De waarde van Breitling wordt ingeschat op 4,5 miljard dollar, zo schrijft Bloomberg. Het nieuws kwam aan het licht omdat private equity-eigenaren een meerderheidsbelang kopen.
Private equity-investeerder Partners Group heeft de controle over Breitling overgenomen nadat het zijn belang had verhoogd van de 25% die het in 2021 verwierf tot meer dan 50%.  De transactie waardeert Breitling op 4,5 miljard dollar, oftewel 4,3 miljard euro, aldus Bloomberg.

Morgan Stanley schatte de omzet van Breitling vorig jaar op CHF 680 miljoen. Het in Londen gevestigde CVC Capital, dat Breitling in 2017 kocht van de familie Schneider, wordt volgens rapporten een minderheidsaandeelhouder met een belang van 23,6%.

Lees ook – de Breitling Superocean: robuuste evolutie

Waarde Breitling Georges Kern

In documenten die zijn ingezien door de financiële nieuwssite Fintec.ch, zullen er drie grote tranches van Breitling-aandelen zijn: Partners Group met iets meer dan 50%, CVC Capital met 23,6% en de rest wordt verkocht aan rijke particuliere en professionele investeerders.

Ceo Georges Kern zou ongeveer 3% van de aandelen in handen hebben, die behouden zullen blijven na de herstructurering, die naar verwachting deze maand zal worden afgerond.

Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.