close
NewsNieuws

Armin Strom en Horomariobro slaan handen ineen

Pure Resonance Ultimate Sapphire x Horomariobro

Armin Strom heeft een zeer uniek horloge gelanceerd in samenwerking met de invloedrijke horlogeverzamelaar Horomariobro. In eerste instantie wilde de Amerikaanse influencer heel graag samen met het horlogehuis één uniek horloge maken. Uiteindelijk werden er maar liefst tien limited edition exemplaren gemaakt.

De creatieve en gerenommeerde horlogeverzamelaar Horomariobro wordt op Instagram wel ‘De koning van de macrofotografie’ genoemd. Zijn grote wens was om een unique piece met Armin Strom te maken. En dat vond het horlogehuis zelf dus ook wel een goed idee. Het resultaat is de Pure Resonance Ultimate Sapphire x Horomariobro.

‘Ik heb altijd al een Resonance-model van Armin Strom in mijn collectie willen hebben’, zo liet Horomariobro op Instagram weten. Hij werd bekend omdat hij met zijn camera diep in haute horlogerie-details duikt. Zijn bijna-microscopische benadering onderscheidt hem echt van anderen als het gaat om het vastleggen van haute horlogerie-details. Het leverde hem inmiddels die eerdergenoemde bijnaam en veel respect op in de horlogewereld en onder zijn volgers en andere verzamelaars.

Pure Resonance Ultimate Sapphire

We nemen de Pure Resonance Ultimate Sapphire x Horomariobro zelf eens onder de loep. Natuurlijk valt de wijzerplaat meteen op. Deze is gemaakt van saffier, een van de wensen van Horomariobro, en is een uniek en zeer symmetrisch ontwerp. Het horloge heeft een stalen kast van 42 millimeter en dit is het meest minimalistische resonantie-uurwerk ooit gemaakt in de volledig geïntegreerde productie van Armin Strom in Biel/Bienne. De kleine secondewijzer en Armin Stroms historische lip op de kast op 6 uur is weggelaten. Zelfs het logo ontbreekt, behalve een zeer subtiel AS-symbool gegraveerd op een uurwerkonderdeel. Deze radicale reducties versterken de algehele symmetrie van het horloge. Door dit stukje less-is-more van de bovenste plank valt het kinetische wonder van de resonantiekoppelingsveer, die de twee balanswielen verbindt die in resonantie naar elkaar toe en van elkaar weg oscilleren, nóg meer op.

Pure Resonance Ultimate Sapphire x Horomariobro
 

Als het gaat om de handgemaakte versieringen op de Pure Resonance Ultimate Sapphire, creëerde Armin Strom een unieke combinatie. De zwarte PVD-gecoate tandwieltreinbruggen zijn versierd met een uniek grain d’orge guillochépatroon van Kari Voutilainen. Alle andere decoraties werden in eigen beheer gemaakt door Armin Strom. Randen zijn waar menselijk mogelijk met de hand afgeschuind, de balansbruggen zijn geskeletteerd en cirkelvormig gekorreld. Andere bruggen zijn met de hand gematteerd of gepolijst. De meestergraveurs van Armin Strom hebben uren en uren besteed aan het zorgvuldig en nauwgezet creëren van een mat patroon met een aangepast graveergereedschap. Op de opengewerkte achterkant prijkt het logo van Armin Strom samen met de gravure ‘Horomariobro’ en een uniek serienummer.

Het uiteindelijke resultaat was zo verbluffend mooi dat er werd besloten er niet één, maar tien exemplaren van te vervaardigen. Deze zijn exclusief verkrijgbaar bij Oster Jewelers in Denver, VS. Deze juwelier was ook betrokken bij deze speciale samenwerking. ‘Ik heb altijd genoten van de resonantiebenadering van Armin Strom, zowel vanuit een fysisch als mechanisch oogpunt’, zei Horomariobro. ‘Ik had nooit verwacht dat mijn simpele verzoek voor een uniek model zou uitmonden in een limited edition met mijn IG-naam erop. Deze samenwerking met Armin Strom maakt mij erg trots en vereerd. Dit is absoluut een mijlpaal!’

Meer informatie, klik dan hier!

Meer lezen over Armin Strom? Klik dan hier!

Pure Resonance Ultimate Sapphire x Horomariobro
Foto: @Horomariobro

 

Tags : Armin Strom
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.