close
NewsNieuws

Chanel’s nieuwe J-12 modellen zijn gouden vondsten

Chanel levert met de nieuwe J12 Calibre 12.1 twee extra bijzondere J12-varianten af. Het Franse luxehuis legt nog meer de nadruk op dit model als een van de sterren uit haar rijke gamma.

De aantrekkingskracht van Chanel’s J12 is al decennia niet te evenaren. Dat komt echt niet alleen door de naam en het logo. De J12 is gewoon een ongehoord goed ontworpen horloge met een totaal eigen ontwerptaal. In de loop der jaren heeft Chanel de look aangepast en gespeeld met allerlei materialen en complicaties. En anno 2023 zijn er tal van fantastische J12-modellen om uit te kiezen

De J12 zag het licht in 1999 en dankt zijn naam aan de wereld van jachtraces. De J-klasse 12 meter racejachten om precies te zijn. Voor het sportieve en elegante model werd keramiek gebruikt en dat was toen best een noviteit. Inmiddels heeft Chanel het vervaardigen en gebruik van keramiek zó goed onder de knie dat andere horlogehuizen hen de opdracht geven om bepaalde items te maken.


 

De nieuwe J12 is ontworpen door Arnaud Chastaingt, directeur van de Chanel Watchmaking Creation Studio. Het is verkrijgbaar in het ‘traditioneel’ volledig keramisch wit. Maar ook een volledig zwarte versie is een mogelijkheid. Wat deze nieuwe J12-modellen bijzonder maakt zijn de opvallende, doch subtiele accenten in achttienkaraat geelgoud. De volledige keramische kast meet 38 millimeter. De bezel en kroon zijn gemaakt van achttienkaraat geelgoud. Het is hetzelfde geelgoud dat de hoofdrol speelt op de wijzerplaat zoals bij de met geelgoud vergulde wijzers en uurmarkeringen. Beide modellen zijn voorzien van het gloednieuwe kaliber 12.1. Dit zelfopwindende uurwerk is geproduceerd door Kenissi. Het heeft een gangreserve van 70 uur en een waterdichtheid van 200 meter.

Meer informatie? Klik dan hier!

Meer lezen over Chanel? Klik dan hier!

Tags : ChanelChanel J12
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.