close

Een nieuwe mededinger naar de prijs Mooiste Horloge van 2022: de Czapek Faubourg de Cracovie Aventurine laat een horloge tot leven komen op een manier die je nog niet eerder zag.

Het nog zo jonge Czapek & Cie blijft de horlogewereld verrijken met creaties die een zucht van geluk opwekken bij liefhebbers. Deze week introduceert het merk uit Genève een nieuw Faubourg de Cracovie-chronograafmodel, voor het eerst met een prachtige aventurine-wijzerplaat. Dit glasachtige materiaal zorgt voor een soort sterrenhemel-patroon en is notoir moeilijk te maken – reden waarom een groot deel van de productie uiteindelijk in de prullenbak belandt. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je bij deze dure wijzerplaten dus ook betaalt voor de mislukte productie – al mag dat de pret van de schoonheid natuurlijk niet drukken.

De nieuwe Czapek Faubourg de Cracovie Aventurine is gelimiteerd op vijftig stuks. Het is het tweede model van Czapek met dit bijzondere materiaal; al in 2019 werd de Quai des Bergues-collectie verrijkt met een limited edition met aventurine wijzerplaat.

Lees ook: Czapek Quai des Bergues – pure schoonheid

Czapek Faubourg de Cracovie Aventurine

De Czapek Faubourg de Cracovie Aventurine heeft een kast met een diameter van bijna 42 millimeter en is als gezegd een chronograaf, wat door zijn tellers de uitdaging van het dunne glas alleen maar groter maakte. “Aventurine uitsnijden is een uitdaging op zich”, zegt Xavier de Roquemaurel, CEO van Czapek & Cie. “Als je daaraan toevoegt dat de indexen worden opgelegd en niet worden geschilderd, kun je zien hoe groot het risico op breuken tijdens de productie is. De keuze van de opgelegde markeringen op de donkerblauwe wijzerplaat is esthetisch, gericht op het geven van een sportievere uitstraling aan het uurwerk.”

De gevierde ceo voegt daar aan toe: “De Faubourg de Cracovie Aventurine vertegenwoordigt het toppunt van sport-chic zonder concessies”. Dat statement wordt bevestigd door de bijzonder knappe binnenkant van het horloge. Het wordt namelijk aagedreven door het kaliber SXH3, dat COSC-gecertificeerd is en een automatische, geïntegreerde chronograaf is. Het uurwerk heeft een gangresere van 65 uur.

De prijs van de Czapek Faubourg de Cracovie Aventurine is € 38.000 voor belastingen.

 

In Nederland is Czapek exclusief verkrijgbaar bij Reijersen Juweliers.

Czapek Passage de Drake overtreft zichzelf

Tags : CzapekCzapek Faubourg de Cracovie AventurineReijersen juweliers
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.