close
News

Cartier Tank Américaine: tijdloze klasse blijft vernieuwen

Deze nieuwe versie van de Cartier Tank Américaine combineert een tijdloze moderniteit met klassieke klasse. Hoe doen ze dat toch?

De Cartier Tank is zonder twijfel een van de iconen van de mondiale horlogerie. Het horloge heeft sinds zijn eerste versie nog talloze nieuwe edities gekregen, die elk op hun eigen manier eer aandeden aan het legendarische concept van Louis Cartier. De Tank Américaine is een van die creaties en een uiting van een levensstijl die zich ergens tussen klassiek en casual bevindt.

Het ontwerp van de Cartier Tank Américaine heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld. Het horloge is een afstammeling van de Cartier Tank Cintrée, welke teruggaat tot 1921 en behoort inmiddels al decennialang tot de uitgebreide Tank-familie. De Tank Américaine heeft in die decennia dezelfde esthetische codes van de originele Tank behouden, die worden gekenmerkt zuivere lijnen en nauwkeurige proporties. Die focus heeft ervoor gezorgd dat het horloge altijd tijdloos is gebleven en altijd een klassieker blijven, zelfs na vele jaren.

Cartier Tank Américaine

In 1988 werd het horloge gelanceerd met een revolutionair ontwerp: een gebogen rechthoekige kast, een compacter formaat en zachtere, afgeronde ‘brancards’ (de bandaanzet).

Deze nieuwe versie betekende een grote verandering voor Cartier, zowel op esthetisch als ergonomisch vlak, en gaf het ultramoderne horloge een frisse wind. De zuiverheid van de vorm wordt nog verder benadrukt door de elegante wijzerplaat en de naadloze integratie van de brancards met de band.

Lees ook – De Cartier Pebble: voltreffer in het hart van het huis

Bovendien werd de nieuwe stalen armband flexibeler en lichter, waardoor het horloge een sierlijk juweelachtig effect kreeg. Met die elegante details werd de Tank Américaine een effortless chic model dat ook ergonomisch goed overdacht was. Dankzij de wijzerplaat die elegant de ronding van de pols volgt werd ook het draagcomfort verbeterd.

Het horloge dankt zijn naam aan de diepe wortels in de Amerikaanse cultuur en belichaamt de waarden van vrijheid en stijl. Als een tijdloos icoon is de Tank Américaine geliefd bij talloze Hollywood-sterren van vroeger en zal het zeker ook de komende generaties blijven bekoren.

Nieuwe Cartier Tank Américaine

De vernieuwde Cartier Tank Américaine volgt deze klassieke codes en is in uiterlijke zin op detailniveau geëvolueerd. Een grotere upgrade zit binnenin: de nieuwe Tank Américaine is uitgerust met het geavanceerde Manufacture 1899 MC mechanisch uurwerk, dat automatisch opwindt en speciaal ontworpen is voor slankere kasten.

Dit prachtige horloge is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: volledig goud, staal met een leren band of metalen band, roségoud met diamanten en een leren band, en een uitvoering met diamanten in wit- en roségoud, samen met een metalen armband. Voor heren zijn vooral de varianten met leren banden bijzonder knap:

 

Voor meer informatie, zie cartier.com.

Tags : CartierCartier Tank AméricaineVierkant horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.