close
NewsNieuws

Edox SkyDiver: roze-brons-blauw-grijs blijkt topcombi

De Edox SkyDiver heeft zijn wortels in de jaren zestig, maar misstaat in geen enkele moderne setting. En dankzij deze prachtige nieuwe uitvoering voelt hij nu nog moderner.

Edox introduceert een nieuw model in zijn SkyDiver-collectie. Deze sporthorlogefamilie is gebaseerd op een polshorloge met een militair thema, gemaakt in de jaren zestig en zeventig toen Edox deel uitmaakte van een groep Zwitserse horlogemakers, voordat het merk zijn eigen weg insloeg.

Nu introduceert het onafhankelijke Zwitserse merk een nieuwe Edox SkyDiver met een unieke ‘smaak’ – de roze getinte bronzen kast. De roze tinten van de bronzen kast worden prachtig aangevuld door een elegante leigrijs/blauwe wijzerplaat. De Edox SkyDiver Bronze Date Automatic ademt een klassieke vintage dresswatch-vibe, maar is nog steeds stevig gebouwd – net als de ruige, originele SkyDiver met militair thema.

Lees ook: Waarom de militaire Hamilton Khaki Field meer van je tijd verdient

Militaire inspiraties Edox SkyDiver

Grote, Super-LumiNova X1-gecoate indexen en wijzers verwijzen naar de no-nonsense wijzerplaatdisplays van militaire horloges, terwijl de buitenste keramische krasbestendige ring ook een praktisch hulpmiddel is voor duikers tot 300 meter.

Een ander pluspunt van het horloge is het hoog gewelfde saffierglas met een antireflectiecoating aan de binnen- en buitenkant. Binnenin tikt een mechanisch uuwerk, het welbekende Selitta kaliber SW200, door Edox overigens kaliber Edox 80 genoemd.

De prijs van het horloge in Nederland is € 1.990.

Voor meer informatie, zie edox.ch

Rado Captain Cook Chronograph: knappe Zwitserse poster boy

Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.