close
NewsNieuws

Frederique Constant Classics Heart Beat in mooier blauw dan ooit tevoren

Alhoewel we groot fan zijn van de Highlife, belichaamt de Frederique Constant Classics Heart Beat meer het karakter van het merk uit Genève. Dit is het horloge dat de wereldwijde zegetocht symboliseert – en die is nu mooier dan ooit.

De Classics Heart Beat Moonphase Date van Frederique Constant werd acht jaar geleden toegevoegd aan de collectie. Het klassieke ontwerp is typisch voor het merk uit Genève en is op veel vlakken de perfectionering van de merkwaarden die Peter en Aletta Stas hebben neergezet. In de Classics Heart Beat zitten de elegante vormen, de klassieke ontwerptaal, het mechanische uurwerk én natuurlijk de Heart Beat dankzij een opening in de wijzerplaat. Deze vondst is later veel gekopiëerd door andere merken, maar was toch vooral een vinding van de Nederlandse oprichters van Frederique Constant.

Inmiddels zijn zij niet meer de eigenaar van het merk, maar hun creatie staat nu weer in de schijnwerpers dankzij een nieuw model dat synchroon loopt met zijn ambities: klassiek van geest, modern van uitvoering. De roestvrijstalen kast van veertig millimeter herbergt een diepblauwe wijzerplaat, die een prominente plaats inneemt en eigenlijk de grootste stap vooruit is voor het model.

Frederique Constant Classics Heart Beat FC-355

De evenwichtige samenstelling van de wijzerplaat weerspiegelt de door decennialange gevormde klassieke proporties. Op 12 uur vinden we de uitdrukking van horloge-expertise die Frederique Constant vanaf het allereerste begin onderscheidt. De “Heart Beat”-opening, bijna dertig jaar geleden ontworpen, onthult het kloppende hart van het horloge. Hier zien we het echappement dat het zelfopwindende FC-335 mechanische uurwerk tot leven brengt, dat gebaseerd is op een Selitta uurwerk en uiteraard Swiss Made is. Het uurwerk heeft een gangreserve van 38 uur. Dit uurwerk staat bekend om zijn betrouwbaarheid en focus op eenvoud: uren, minuten, datum en maanstanden worden allemaal aangepast met de enkele kroon.

Lees ook: Frederique Constant: classicisme in zijn knapste vorm

Zoals gebruikelijk is de wijzerplaat door Frederique Constant versierd met guilloche, in dit geval een “Clou de Paris”.De laatste wijzer, die opvalt met zijn pijlmotief, wijst naar de datum, weergegeven in een cirkel op de rand van de wijzerplaat. Het wordt geleverd met een diepblauwe leren band, met witte stiksels en een stalen gesp. De adviesprijs is 1.750 euro.

Voor meer info, zie frederiqueconstant.com

Tags : Frederique ConstantFrederique Constant Classics Heart Beat
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.