close
Frederique Constant Classics Index Automatic

De Frederique Constant Classics-collectie biedt precies wat de naam belooft – met de expertise van van het huis. En deze nieuwste versie is volgens ons de mooiste van allemaal.

Stel jezelf eens de vraag: waar staat Frederique Constant voor? Grote kans dat de woorden ‘betaalbaar’, ‘luxe’ en ‘klassiek’ in je opkomen. Of ‘Pim Koeslag’ natuurlijk, als je een liefhebber bent van techniek.

Klassieke designs zijn de essentie van het merk uit Genève en dit jaar grijpen de ontwerpers dan ook terug naar de esthetische wortels de Frederique Constant Classics Automatic. Dit vlaggenschip wordt geherintroduceerd met vijf nieuwe zelfopwindenders: drie Index-versies en twee Heart Beat-variaties. Deze beroemde opening op de wijzerplaat onthult het balanswiel, dat de handtekening van het merk is geworden. Het eerste Frederique Constant Heart Beat-horloge werd in 1994 gemaakt en werd sindsdien door veel merken gekopieerd.

Kaliber FC-303

Deze vijf horloges met een kast van 40 millimeter hebben een elegante guilloché wijzerplaat in combinatie met Romeinse cijfers, die de klassieke en tijdloze uitstraling verder onderstrepen. De eerste Frederique Constant Classics Index Automatic-variant heeft een (verguld) roségouden kast met een donkerbruine leren band, zilveren wijzerplaat en drie wijzers die de tijd weergeven via twaalf indexen rond een gesatineerde uurcirkel. Een knappe, tijdloze compositie zonder veel poespas.

Twee andere varianten combineren dezelfde compositie met een stalen kast: een met een zilveren wijzerplaat, de andere met een khaki wijzerplaat, beide met een zwarte leren band.

Elk model wordt aangedreven door het automatische kaliber FC-303, met een gangreserve van 38 uur. Dit kaliber is uiteraard gebaseerd op het SW200-uurwerk van Sellita.

Voor meer informatie, kijk op frederiqueconstant.com

Frederique Constant FC-310MC5B6 Classics Heart Beat Automatic

 

Tags : Frederique ConstantFrederique Constant ClassicsHorlogeLuxe horlogeZwitserse horloges
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.