close
News

Frederique Constant geeft Highlife Perpetual calendar een nieuw gezicht

Frederique Constant Highlife Perpetual calendar

 
De Frederique Constant Highlife Perpetual calendar is een van de absolute topstukken uit de collectie van het merk uit Genève en heeft nu een nieuwe blauwgrijze variant.

De eeuwigdurende kalender is een ware Grand Complication, zonder meer een van de indrukwekkendste creaties die de horlogerie heeft voortgebracht. Toen Frederique Constant dat uurwerk presenteerde, bracht het dan ook zeker iets teweeg in de conservatieve Zwitserse wereld, met name omdat het Frederique Constant was gelukt om de complicatie aan te bieden onder € 10.000.

De eerste Highlife zag iets eerder het levenslicht. Meer dan twintig jaar geleden lanceerde Frederique Constant zijn Highlife-collectie. In 2020 bracht het merk uit Genève dit model terug naar de voorgrond van de horlogewereld. En nu wordt het vlaggenschipmodel, de Highlife Perpetual Calendar Manufacture, voor het eerst aangeboden met een bijzonder knappe blauwgrijze wijzerplaat.

De nieuwe wijzerplaat is -zoals altijd bij Frederique Constant- clean en uitstekend leesbaar, mede dankzij het contrast van de witte typografie en de spiegelgepolijste, oplichtende uurmarkeringen.

Kaliber FC-775

Bijzonder aan dit horloge is natuurlijk het uurwerk. Binnenin tikt namelijk het Manufacture FC-775 automatische uurwerk, dat het basisuurwerk van Frederique Constant is met een kalendermodule daar bovenop gemonteerd. Het uurwerk is keurig afgewerkt met perlage en Côtes de Genève-decoratie, te bewonderen dankzij het glazen achterdeksel van de Highlife Perpetual Calendar Manufacture.

De dag is af te lezen op 9 uur, de maanden en schrikkeljaren op 12 uur en de datum op 3 uur. Om 6 uur maakt een maanfase het ontwerp compleet. Discrete correctors die op de kast zijn geplaatst, maken het mogelijk om met de kroon het geheel te verstellen.

De kast meet 41 millimeter in doorsnee is ontworpen met een geïntegreerde armband met drie schakels, afwisselend gepolijste en gesatineerde oppervlakken.
Een bijzonder kenmerk van de Highlife-collectie is dat deze uitwisselbaar is en zonder gereedschap kan worden afgewisseld met een marineblauwe, rubberen band die gratis bij het horloge wordt geleverd.

Frederique Constant Highlife Perpetual calendar

 

Tags : Frederique Constant
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.