close
News

Hamilton Khaki Navy Frogman: Goede specs, goede looks en een goede prijs

De Hamilton Khaki Navy Frogman combineert een serieuze historie met serieuze looks en heel serieuze specs voor een keurige prijs.

Het Amerikaans-Zwitserse Hamilton weet altijd weer de aandacht te trekken met betaalbare creaties die zijn geworteld in het verleden, maar nog veel beter passen in het heden. En deze Frogman is daar zeker een voorbeeld van.

Hamilton noemt de Khaki Navy Frogman Automatic het “technisch best presterende horloge voor maritieme activiteiten” uit de collectie. Wat kun je dan verwachten? Een stalen kast (eventueel met zwarte PVD-coating) die 46 millimeter in doorsnee meet en 300 meter waterdicht is. De kast is met een dikte van 13,6 millimeter een flinke He-man aan de pols

Binnenin tikt het mechanische kaliber H-10 dat eigenlijk gewoon het Powermatic-uurwerk is. De Powermatic wordt door ETA geproduceerd en is een serieuze doorontwikkeling van het kaliber 2824, met onder andere een gangreserve van 80 uur.

De balansveer is van Nivachron, een gepatenteerde legering die bestand is tegen schokken, temperatuurschommelingen en magnetische velden. Helemaal prima dus.

Lees ook: de Hamilton Jazzmaster speelt de coole noot

Hamilton Khaki Navy Frogman

Dit nieuwe model is vernoemd naar de kikvorsmannen van de Amerikaanse marine die de oorspronkelijke modellen droegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zwarte wijzerplaat is verbeterd met Super-LumiNova voor een betere leesbaarheid in omgevingen met weinig licht.

De oranje markeringen van de minutenwijzer en het uiteinde van de secondewijzer zorgen dat ze eenvoudig en snel kunnen worden onderscheiden. De Frogman is beschikbaar met een nieuwe gegolfde rubberen kaki of zwarte band of met een stalen traditionele band.

Ook is er een versie met een kast gecoat in zwart PVD, een grijze lunette en wijzerplaatmarkeringen, die een meer uitgesproken moderne look biedt. De prijzen van het horloge beginnen bij € 1150.

Hamilton: onderschat maar zeker niet onbemind (longread)

ref H77815130

ref H77825330

Tags : H77815130HamiltonHamilton Khaki Navy FrogmanHamilton watch
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.