close

Een opengewerkt design, wijzerplaten met kleurverloop en een leren band met patina-look: de Hamilton Jazzmaster Open Heart Automatic is niet zomaar een gekleed horloge. Het is een modern staaltje horlogevakmanschap van het Amerikaans-Zwitserse merk. 

De drie nieuwe modellen in de Jazzmaster-collectie hebben elk een knappe doorsnee van 40 millimeter en combineren moderne designelementen met tijdloze proporties. Klassieke en moderne elementen worden op knappe wijze met elkaar gecombineerd en komen samen in een verfijnd horloge dat zowel overdag als ’s avonds gedragen kan worden bij een cocktail party.

Hamilton Jazzmaster

De wijzerplaten komen in nieuwe kleuren – nachtblauw en donkergroen – en zijn verfraaid met een kleurverloop dat voor diepte zorgt en de aandacht naar de onderliggende mechanica toetrekt. Voor de band is er keuze uit verschillende kleuren leer of een stalen band.

De modellen worden stuk voor stuk aangedreven door het kaliber H-10. Dit automatische uurwerk is geproduceerd door ETA en heeft een gangreserve van 80 uur. Het is feitelijk het geprezen Powermatic uurwerk, maar dan wel een luxe versie, want voorzien van een balansveer van Nivachron. Deze anti-magnetische legering staat garant voor duurzaamheid en accuraatheid. 

Amerikaanse roots, Zwitserse horloges

Hamilton werd in 1892 opgericht in Lancaster, Pennsylvania al worden alle horloges momenteel in Zwitserland geproduceerd. Hamilton-horloges komen opmerkelijk vaak voor op het witte doek: ze verschenen al in meer dan 500 films. Dankzij constant vakmanschap en precisie kon Hamilton in 1957 ‘s werelds eerste elektrische horloge, en in 1970 het eerste digitale led-horloge introduceren. Hamilton maakt deel uit van de Swatch Group, de wereldleider in productie en distributie van horloges. 

Hamiltons huidige collecties combineren een Amerikaanse spirit met echte Zwitserse precisie. De prijzen beginnen net onder de duizend euro.

Lees meer op hamiltonwatch.com

Tags : HamiltonHamilton JazzmasterHamilton watchSwatch Group
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.