close

Hamilton staat garant voor toffe horloges met uitstekende specs, en deze Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco is daarop geen uitzondering. Wat wel uitzonderlijk is, is de inspiratie erachter.

De nieuwe Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco geeft een bijzondere nieuwe draai aan het duikhorloge van het Zwitsers-Amerikaanse merk: het ontwerp is geïnspireerd op Syroco’s boten (door het merk zelf door de wind aangedreven hogesnelheidsvaartuig genoemd), die als doel hebben om het snelheidsrecord zeilen te verbrijzelen en de toekomst van koolstofvrij zeetransport vorm te geven. De merknaam komt dan ook van de wilde Mediterrane zweewinden uit de Sahara, in Nederland de sirocco genoemd.

Beide merken zijn uiteraard dolenthousiast over de Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco. Alex Caizergues, medeoprichter en ceo van Syroco zegt: “Syroco staat voor innovatie, durf en uitmuntendheid. Deze waarden delen we met Hamilton. Het horloge vertegenwoordigt de nauwkeurigheid en de prestaties die we met onze projecten nastreven.” Hamilton-ceo Vivian Stauffer voegt daar aan toe: “We zijn er trots op dat we baanbrekende innovatie en pioniersprojecten ondersteunen.”

Lees ook: Hamilton krijgt niet de aandacht die het verdient

Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco

Hele mond vol natuurlijk, vandaar ook die minstens zo lange naam: Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco. De wijzerplaat van dit horloge is — je verzint het niet – blauwe en met een motief dat de streefsnelheid van 150 kilometer per uur symboliseert. De kast meet 40 millimeter in doorsnee, is 100 meter waterdicht en is van staal. De band is van blauw rubber.

Binnenin tikt het het H-10 automatische uurwerk, dat zoals vrijwel alle uurwerken van Hamilton is gemaakt door mede-Swatch Group-telg ETA. Dit uurwerk is in principe het Powermatic 80 uurwerk, wat dus een gangreserve heeft van 80 uur. Helaas is het uurwerk niet te zien door het achterdeksel, maar hee, je kunt niet alles hebben. Wat je met dit uurwerk wel krijgt: een Nivachron. balansveer.

Tot slot de prijs – en dat is best wel een klap op de vuurpijl. De Hamilton Khaki Navy Scuba Special Edition kost € 825, en dat is een heel nette prijs voor een heel serieus horloge dat er ook nog eens cool uitziet..

Voor meer informatie, zie hamiltonwatch.com

ref. H82385340

Hamilton PSR: Space Age in een nieuw jasje

Tags : H82385340HamiltonHamilton Khaki Navy Scuba SyrocoPowermatic 80
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.