close

De collectie van dit Amerikaans-Zwitserse merk is een leuke verzameling van modellen die zweven tussen legendarisch en leuk. Deze nieuwste Hamilton PSR is daar het ultieme voorbeeld van.

Wie aan Hamilton denkt -en geen Formule 1-fan is- denkt misschien aan de allereerste mechanische, automatische chronograaf ter wereld. (Niet? Lees dit maar eens).

Of misschien denk je wel aan Elvis Presley. (Niet? Lees dit maar eens).

Of denk je wellicht aan een van de meest serieuze, betaalbare duikhorloges van 2022?

Maar misschien denk je wel aan ufo’s, raketten, astronauten en James Bond in het lichaam van een te oude Roger Moore. Want tussen al die leuke – en soms zelfs legendarische – horloges die Hamilton heeft gemaakt, zit namelijk ook al tijden hét space age-icoon van deze Amerikaans-Zwitserse horlogemaker. Namelijk de Hamilton PSR. Dit horloge was het eerste digitale horloge ter wereld en werd aanvankelijk geïntroduceerd in de jaren zeventig in bijpassende stijl.

Hamilton PSR groen scherm

Het nieuwste lid van de Hamilton PSR-familie heeft nu een heel tof groen lcd- en oled-scherm in dezelfde retro-futuristische kast als het origineel uit de jaren zeventig.

Het horloge wordt aangedreven door een digitaal quartz-uurwerk en is tot 100 meter waterdicht. De kast en band zijn van staal.

De dikte is 13,3 millimeter en de prijs is al even comfortabel: 795 euro. En daarvoor heb je een bijzonder leuk horloge dat zich prima elke dag laat dragen.

Lees ook: deze duiker van Hamilton heeft de kleur van de snelheid

Tags : Digitaal horlogeHamiltonHamilton PSROledPSR
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.