close
News

In 1 oogopslag herkenbaar: Oris Divers Sixty-Five

Er zijn horloges waar we maar één blik op hoeven te werpen om te weten wat het is. We zetten ze voor je op een rijtje. Dit keer: het retro duikhorloge … de Oris Divers Sixty-Five.

Gebaseerd op een duikhorloge, maar tegenwoordig net zozeer een modestatement. Veelzijdig dus, maar toch duidelijk herkenbaar dankzij deze kenmerken:

  • Een vintage esthetiek
  • Een grote kroon
  • Hoewel ook in trendy uitvoeringen verkrijgbaar, is dit van oorsprong een duikhorloge

De Divers Sixty-Five is een horloge met vele gezichten. Het is een duikhorloge, een sportief herenhorloge of zelfs kleurrijk en modieus als de Sixty-Five Cotton Candy. Verwarrend misschien, maar met de Divers Sixty-Five Chronograph uit 2023 reist Oris terug in de tijd. Deze ingetogen, op het midden van de twintigste eeuw geïnspireerde Divers Sixty-Five is een eigentijdse echo van Oris’ eerste duikhorloge, uitgebracht in 1965.

Het nieuwe model heeft een kleinere kast (40 millimeter) en een zwart monochroom wijzerplaatontwerp. Het heeft de uni-directionele bezel, maar de stalen kast heeft een waterdichtheid tot honderd meter. Het uurwerk van dienst is het automatische Oris-kaliber 771. De Divers Sixty-Five Chronograph is verkrijgbaar met een stalen band of een band van duurzaam geproduceerd hertenleer.

Herkent u deze iconen ook?

Tags : OrisOris Divers
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.