close
News

Alpina Alpiner Extreme Quartz: noviteiten, functioneel én quartz

Ook de meest fervente horlogeverzamelaars kiezen regelmatig voor het dragen van een quartz horloge, met name wanneer het gaat om een horloge dat aansluit bij sportieve outdoor-activiteiten. En om nog een mythe door te prikken: elegantie hoeft daarbij zeker geen plaats te maken voor functionaliteit en robuustheid. Het nieuwe damesmodel van Alpina, de Alpiner Extreme Quartz met ijsblauwe wijzerplaat, is hier een cool, functioneel en elegant voorbeeld van. De Alpiner Extreme Quartz is uitgebracht in een oplage van slechts 83 stuks, een getal dat verwijst naar 1883, het jaar waarin Alpina werd opgericht.

Trendy en sportief

Alpina sporthorloges zijn met specificaties zoals schokbestendigheid, hoge bestendigheid tegen magnetische velden en een hoge waterdichtheid goed toegerust op betrouwbaarheid tijdens extremere omstandigheden. Dit is onder de Alpina-slogan: ‘The original sports watch since 1883’ binnen de historie van het merk altijd al zo geweest, maar de nieuwe Alpiner Extreme Quartz voegt daar nog een paar extra aantrekkelijke opties aan toe. Het nieuwe model is niet alleen opvallend wat de kleur betreft, maar biedt ook een aantrekkelijk en trendy design met zowel sportieve als elegante elementen. Kaliber AL-220 zorgt met 1 batterij voor 45 maanden nauwkeurigheid.

Smaller formaat kast

Het horloge met kussenvormige kast is uitgevoerd in het nieuwe, smallere formaat van 34 x 35,20 mm, dat slechts een aantal maanden geleden door Alpina werd geïntroduceerd. De kleurkeuze in blauw en turquoise is een verwijzing naar eeuwenoude Zwitserse gletsjers en is een geheel nieuwe combinatie voor Alpina. Het edelstalen kastdeksel heeft het gegraveerde Alpina-motief en levert een sluitende bijdrage aan de waterbestendigheid tot 100 meter van de Alpiner Extreme Quartz.

Diamanten primeur

Nog een primeur is de met een dubbele rij diamanten versierde bezel. Geen enkel ander Alpiner-model is hiermee uitgevoerd. Ook de band met vouwsluiting van de nieuwe Alpiner Extreme Quartz biedt iets nieuws. Deze is gemaakt van getextureerd rubber in een kleur die speciaal is ontworpen om bij alle drie de kleuren van de wijzerplaat te passen. Herkenbare elementen in het design zijn de zes schroeven en het contragewicht van de secondewijzer, die een driehoekige vorm hebben: een knipoog naar de Alpentoppen.

De Alpina-wereld

In 2023 vierde Alpina zijn 140-jarig bestaan. Alpina horloges zijn ingedeeld in drie werelden: de lucht met de Startimer-collectie, de zee met de Seastrong-collectie en de aarde met de Alpiner-collectie. In 1938 introduceerde het merk de Alpina 4. Dit was het eerste horloge dat de vier fundamentele kenmerken van een Alpina sporthorloge combineerde: schokbestendig, niet-magnetisch, waterbestendig en uitgevoerd met een kast van edelstaal. In 2023 werd hier de Heritage-collectie aan toegevoegd, een lijn die zich richt op het erfgoed van Alpina.

Tags : AlpinaAlpina Alpiner
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.