close

De Oris Aquis-collectie, een van de hoekstenen van het merk sinds 2011, heeft een aanzienlijke upgrade gekregen met onder andere een nieuwe Aquis Date. Oris presenteerde het model, als onderdeel van de nieuwe Aquis-collectie tijdens Watches and Wonders 2024.

Quick Strap Change-systeem

Een van de vernieuwingen binnen de Aquis-collectie is het door Oris gepatenteerde Quick Strap Change-systeem en het nieuwe snel verstelbare sluitsysteem, dat de functionaliteit en het comfort voor de drager aanzienlijk verbetert. Dit systeem is onder andere gebruikt in een van de vlaggenschipmodellen uit de Aquis-lijn: de Aquis Date Calibre 400 met een diameter van 43,5 millimeter

Oris Aquis Date: een gestroomlijnde toolwatch

Alle nieuwe Oris Aquis-modellen hebben slankere kasten en meer gestroomlijnde lugs. Deze aanpassingen geven de horloges een subtiel verfijndere look, maar ze blijven duidelijk herkenbaar als onderdeel van de Aquis-serie. Alles wijst erop dat de Aquis-collectie een re-design heeft gekregen met als doel het element ‘luxe’ van de lijn toolwatches te verhogen. Van de unidirectionele duikringen gemaakt van gegraveerd keramiek tot de geüpdatete wijzerplaatontwerpen met slankere wijzers en verfijnde indices, elke aanpassing draagt bij aan een meer gestroomlijnde en luxe uitstraling.

Design en functionaliteit

De nieuwe Aquis Date is een praktisch horloge, ontworpen met veel oog voor detail. Voor het re-design is elk onderdeel opnieuw bekeken en verbeterd om een aantrekkelijk, goed presterend horloge te creëren. Het resultaat is een aangenaam evenwicht tussen functionaliteit en luxe. De lugs en kroonbescherming zijn opnieuw vormgegeven, en de driedelige metalen armband is aangepast met een bredere middelste schakel voor een comfortabele pasvorm. Ook de keramische bezel is subtiel aangepast. De wijzerplaat heeft nieuwe, gepolijste uurmarkeringen en wijzers en een nieuw lettertype die exclusief voor de Aquis-modellen zijn ontworpen. Alle nieuwe Oris Aquis Date modellen hebben een datumwiel met een achtergrondkleur in een kleurtoon van de wijzerplaat. Het lettertype is uitgevoerd met voldoende contrast voor een goede afleesbaarheid.

Nieuwe Oris Aquis modellen in meerdere maten

Naast de hier afgebeelde Oris Aquis Date in 43,50 millimeter is de Aquis Date beschikbaar in 41,5 en 36,5 millimeter en in meerdere kleuropties. Ook is de Aquis Date Upcycle een nieuwkomer binnen de Aquis-collectie, met een wijzerplaat gemaakt van gerecycled PET-plastic. Het merk heeft daarnaast haar verpakkingsmateriaal verduurzaamd als onderdeel van het Oris Emissies Reductie Programma. De Aquis Date en andere modellen worden geleverd in een nieuwe verpakking, gemaakt van gerecycled en volledig recyclebaar karton en papier.

Icoon met een sterk verhaal

Rolf Studer, co-CEO van Oris zegt over de nieuwe modellen: “De Aquis-lijn is de hoeksteen van onze collectie en staat symbool voor een duurzame benadering van het horloge ambacht. De lancering van deze nieuwe generatie vormt het volgende hoofdstuk. In de loop van de tijd is de Aquis geëvolueerd van een functioneel duikershorloge naar een vorm die meer lijkt op een sieraad dat op elk moment van het leven gedragen kan worden. Elk re-design staat in het teken van verdere verfijning. De lancering van deze nieuwe generatie Oris Date watches vormt het volgende hoofdstuk van een sterk verhaal.”

Tags : OrisOris Aquis Date
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.