close
News

Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Taille eert de Scuola Grande di San Rocco

Jaeger-LeCoultre chose to represent the main marble staircase of the Scuola Grande di San Rocco

De oorsprong van Jaeger-LeCoultre komt uit een klein dorpje in het Zwitserse Jura-gebergte, maar het heeft ook een sterke band met de veel wereldse stad Venetië in Italië. Al meer dan tien jaar heeft Jaeger-LeCoultre sterke banden gesmeed met Venetië op basis van liefde voor kunst en het behoud van cultureel erfgoed.

jaeger-lecoultre-reverso-grande-taille-tribute-to-scuola-grande-di-san-rocco-11Het is niet alleen een partner van het Mostra, het internationale filmfestival van Venetië, het is ook beschermheer geworden van de Scuola Grande di San Rocco. Gebouwd als een instelling, is de Scuola uniek vanwege zijn ongeëvenaarde collectie schilderijen van Tintoretto (1518-1594). Gelegen in de wijk San Polo van Venetië, werd de broederschap opgericht in 1478 en opgedragen aan Saint Roch, de patroonheilige van de door de pest getroffen, om epidemieën te bestrijden en hulp te bieden aan de zieke bevolking.

Lees ook: een meesterlijke update voor de Master Control Date

Jaeger-Lecoultre Reverso

Ter gelegenheid van de 73e Mostra onthulde Jaeger-LeCoultre een uniek Reverso Grande Taille-horloge met een geëmailleerde miniatuur als eerbetoon aan de restauratiewerkzaamheden van de Scuola Grande di San Rocco. Voor de geëmailleerde personalisatie koos Jaeger-LeCoultre ervoor om de belangrijkste marmeren trap van de Scuola Grande di San Rocco te vertegenwoordigen, die onlangs is gerenoveerd dankzij de steun van de Manufacture. Het vergde hartstochtelijk vakmanschap, ongeëvenaard geduld en aandacht voor detail, en elk grammetje van het vakmanschap van de emaillelist om op de achterkant van de Reverso de majestueuze trap te bekijken. Laten we het nu niet over de prijs hebben, zullen we?

 

Voor meer informatie, zie jaeger-lecoultre.com

Tags : Jaeger-LeCoultre
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.