close
NewsNieuws

Junghans vliegt de toekomst binnen met drie nieuwe Meister Pilot modellen

Junghans Meister Pilot

Junghans is al ruim een eeuw gefascineerd door de luchtvaart. Nu is het opnieuw ready for take-off met drie nieuwe modellen: twee varianten van de Meister Pilot Chronoscope en de nieuwe Meister Pilot Automatic. Met deze nieuwkomers maakt Junghans een reis door zijn eigen geschiedenis, van de begindagen van de gemotoriseerde luchtvaart tot het bruisende heden. Dus stoelriemen vast! en vlieg met Junghans de toekomst tegemoet.

Junghans kiest het luchtruim sinds het begin van de twintigste eeuw. Toen al maakte het Duitse merk mechanische cockpitklokken die dienden als essentiële navigatie-instrumenten voor luchtschepen en vliegtuigen en die de duur van de vlucht bepaalden. Een andere mijlpaal voor Junghans kwam in de jaren vijftig toen het bedrijf zijn eerste polshorloge voor piloten ontwikkelde in opdracht van de nieuw opgerichte Bundeswehr (Duitse strijdkrachten). De pilotenchronograaf die het toen ontwikkelde, mag vandaag de dag iconisch worden genoemd.

MEISTER PILOT

De nieuwe Meister Pilot modellen hebben een authentiek, modern uiterlijk dat is geïnspireerd op hun legendarische voorganger van Junghans. De opvallende lichtgevende cijfers en wijzers contrasteren scherp met de wijzerplaat en horlogekast en zorgen voor optimale leesbaarheid, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. Gemarkeerde seconde- en chronograafwijzers, samen met een aangegeven kunstmatige horizon die loopt van drie tot negen uur, onderstrepen het instrumentachtige karakter van deze Meister Pilot. Met twaalf holle uitsparingen maakt de bi-directionele draaibare lunette precieze aanpassingen mogelijk, zelfs met handschoenen aan. Het historische logo op de wijzerplaat getuigt van het luchtvaarterfgoed van Junghans. De kast met DLC-coating is waterdicht tot honderd meter en samen met het dubbelzijdige anti-reflecterende saffierglas en de geklonken en verstevigde band is de Meister Pilot opgewassen tegen onverwachte turbulentie.

MEISTER PILOT CHRONOSCOPE

Net als de chronograaf voor piloten van de Bundeswehr maakt de Meister Pilot Chronoscope met zijn stopwatchfunctie ook een betrouwbare meting van de vluchtduur mogelijk. In marineblauw zijn driehonderd exclusieve verzamelstukken van de Meister Pilot Chronoscope in Navy Blue een eerbetoon aan de legendarische Noord-Amerikaanse Curtiss P-40 uit de geschiedenis van de Amerikaanse luchtmacht. Voor iedereen met een avontuurlijke geest presenteert Junghans de Meister Pilot Chronoscope Desert met een zandkleurige wijzerplaat en een bruinzwarte kast.

MEISTER PILOT AUTOMATIC

Het drietal nieuwe modellen van de Meister Pilot is compleet met de Meister Pilot Automatic. Het horloge heeft pure cockpit charme, met een datumschijf die is ontworpen in de stijl van een display aan boord, met rode markeringen die dit kenmerk accentueren. De contrasterende kleur van de kleine secondewijzer past in de duidelijke symmetrie van de wijzerplaat, waardoor de leesbaarheid om de pols wordt verbeterd. Een gestileerde vliegtuiggravure op de achterkant van de kast zorgt voor een emotionele zweefervaring voor zowel horloge- als luchtvaartliefhebbers.

 

Tags : Junghans
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.