close

Pas na de herintroductie werd de Longines Legend Diver een moderne legende – en deze nieuwe versies laten zien waarom. Wie in de historie van Longines duikt, heeft het gevoel een schatduiker te zijn. Het merk bestaat 190 jaar en in die tijd heeft het merk een enorme kennis opgebouwd.

 

En in die jaren zijn er horloges gemaakt die decennia later ineens eens legende blijken te zijn. De Legend Diver is zo’n horloge. Het werd gebaseerd op een duikhorloge uit de jaren zestig dat indertijd al bijna vergeten was.

Piquerez-kast

Na zijn herintroductie in 2007 is de Longines Legend Diver perfect doorontwikkeld met veel respect voor het verleden. Daarbij is de essentie gelijk gebleven. Kenmerkend is de super compressor kast die in de jaren vijftig werd ontwikkeld door Piquerez. Deze heeft de lunette onder het glas en twee grote kronen op 2 en 4 uur.

Lees ook: dit schreven we eerder over de Longines Legend Diver

Daarnaast wordt het horloge gekenmerkt door een heel functioneel ontwerp, waarbij moderne vormen het hebben gewonnen van al teveel opsmuk. Toch heeft Longines precies op dat laatste gebied iets toegevoegd wat het stuk een echt luxe-horloge maakt. Zo heeft de wijzerplaat heeft een glimmende afwerking gekregen.

Kaliber L888

Het horloge wordt aangedreven door het kaliber L888. Dit uurwerk is feitelijk het door ETA geproduceerde kaliber A31.L01, wat weer gebaseerd is op het bekende ETA 2824. Echter, omdat Longines net als ETA onderdeel is van de Swatch Group, kan het merk uit St. Imier als enige merk aanspraak maken op deze variant. Het uurwerk is voorts uitgerust met een datum en heeft een respectabele gangreserve van zo’n 72 uur, wat aanmerkelijk langer is dan een standaard 2824.

Lees ook: Schaamteloze liefdesverklaring aan Longines, het merk dat alles heeft

Longines Legend Diver versies

Maar het echte pluspunt aan dit model is natuurlijk de kleurstelling. Of beter, de verschillende kleurstellingen. Want sinds 2007 heeft Longines het aanbod uitgebreid met prachtige nieuwe versies die elk een zeer gebalanceerd kleurschema heeft. Een prachtig voorbeeld is deze prachtige variant met donkere chocoladebruine tonen:

Of deze geweldige two-tone editie:

Dit verhaal zet zich nu voort door nieuwe kleuren toe te voegen aan de dynamische pure ontwerpen uit de de historie van Longines zoals zandbeige, asgrijs, koningsblauw en zelfs… levendig bordeaux-rood:

De prijs van de Longines Legend Diver is € 2.260.

Lees ook – Longines Master 190th anniversary: verjaardag in stijl (longread)

Voor meer informatie, zie Longines.com

 

Tags : Dive watchDuikhorlogeLegend DiverLonginesZwitsers horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.