close

De Tangente Neomatik van Nomos is een van de meest essentiële horloges van dit moderne merk uit Glashütte. En ondanks zijn schijnbaar eenvoudige ontwerp, blijft het model zich doorontwikkelen.

Deze nieuwe versies in wat het merk zelf platinagrijs bewijzen dat het klassieke ontwerp nooit oud wordt. Sierlijke Arabische cijfers, een slanke lunette, een muntvormige stalen kast – een platte cilinder met rechte zijkanten, getopt glad saffierglas: de Nomos Tangente Neomatik is het succesvollste horloge van het merk.

Nomos Tangente Neomatik uurwerk

De wijzerplaat is verguld met rhodium, een platina metaal dat zorgt voor de opvallende grijze tint. Gerhodineerde, naalddunne wijzers accentueren het harmonieuze design waar het merk bekend om staat. En zoals ook vaker het geval is bij Nomos, is dit ontwerp genderneutraal, waarbij de maat het enige verschil is. Tangente neomatik platina grijs is verkrijgbaar in diameters van 35 en 39 millimeter.

Binnenin tikt het manufactuurkaliber DUW 3001, wat te zien is door een (optionele) glazen achterdeksel. Het woord neomatik, nieuwe automaat, accentueert dit onderscheidende kenmerk. Voor de allereerste keer is Tangente neomatik nu ook verkrijgbaar met een stalen achterkant, waardoor het horloge betaalbaarder is. De prijs voor de 35 millimeter versie is ​​€ 2.440, de iets grotere kost € 2.580.

Fan van Duitse horloges? Bekijk ook eens deze MeisterSinger!

Voor meer informatie, ga naar nomos-glashuette.com

Tags : DUW 3001Nomos GlashütteTangente Neomatik
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.