close

De Spirit van Longines staat al langer op onze shortlist. Maar met deze nieuwe Longines Spirit Zulu time stijgt het aanzien van dit model nog verder.

Te land, ter zee en in de lucht – zo kan de rijke, 190 jaar lange historie van Longines het beste worden omschreven. Van innovaties voor sporttijdswaarneming tot bijzonder innovatieve chronografen, alles is terug te vinden in de archieven van dit merk. Maar bovenal kent het horlogemerk een bijzondere geschiedenis in de luchtvaart. Zo deed Charles Lindbergh zijn legendarische vlucht met – u raadt het – een Longines in de cockpit.

Longines Spirit Zulu Time

De Longines Spirit werd in 2019 gelanceerd en paste naadloos in de geschiedenis van het merk. De uitstraling van het horloge gaat terug naar de heydays van de vliegpioniers, maar de gebruikte technieken en designs zijn onmiskenbaar modern.

Lees ook: Deze Longines Spirit is de perfecte Longines

Binnenin deze nieuwe Longines Spirit Zulu time tikt namelijk een mechanisch zelfopwindend uurwerk dat COSC-gecertificeerd is: het kaliber L844.4 (A31.L411). Dit uurwerk is uitgevoerd met een silicium balansveer en heeft een gangreserve van zo’n 72 uur. Dit kaliber wordt speciaal voor Longines gemaakt door ETA, de uurwerkproducent dat eveneens eigendom is van de Swatch Group.

Van de drie nieuwe versies zijn we het meeste fan van deze prachtige combinatie van groen en zwart:

Zulu Time

Mooie bijzonderheid: het horloge heeft een extra tijdsaanduiding dankzij de GMT-uurswijzer- waar het model natuurlijk zijn naam aan te danken heeft: Longines Spirit Zulu Time.

De kast meet een knappe 42 millimeter in doorsnee, is 100 meter waterdicht en is gemaakt van staal. Het saffierglas heeft een antireflectiecoating aan beide zijden. De lunette heeft een bijzonder knap keramisch inzetstuk.

Daarnaast zijn er ook een prachtige blauwe en zwarte versie, beide erg mooi gebalanceerd in kleur en vorm:

Het horloge is verkrijgbaar met een stalen, bruine, beige of blauwe band met vouwgesp en microverstelsysteem. Echter, wie niet kan kiezen – niet getreurd. De banden zijn eenvoudig te verwisselen.

Voor meer informatie, zie Longines.com

Referentienummers: L3.812.4.63.6, L3.812.4.53.2/6, L3.812.4.63.2/6, L3.812.4.93.2/6

Tags : LonginesLongines SpiritLongines Spirit Zulu Time
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.