close
NewsNieuws

Breguet excelleert met prachtige chrono

Breguet Marine Chronographe 5527

Er zijn maar weinig merken zo illuster als Breguet. Het merk staat bekend om zijn ongeëvenaard innovatieve historie, maar is tegenwoordig nog minstens zo vindingrijk. Tegelijkertijd is het merk absolute wereldtop als het gaat om afwerking en prestige.

Al die superlatieven klinken als melodie loos getoeter op een loftrompet als we de woorden niet zouden kunnen illustreren. Dus presenteren we u met alle plezier de prachtige nieuwe Breguet Marine Chronographe 5527. En die heeft een lange voorgeschiedenis.

Lees ook – Breguet Classique ref. 7337, mooier dan de gemiddelde man (verdient)

Al in 1810 produceerde Abraham-Louis Breguet namelijk uurwerken met een secondewijzer die op verzoek gestart en gestopt kon worden. Daarna creëerde hij samen met zijn leerling Fatton ook een ingenieuze drukinktchronograaf. Vanaf 1820 ging hij nog een stap verder met een ‘chronometer met dubbele seconden, de zogenaamde observatiechronometer.

Hiermee legde Breguet de basis voor alle moderne chronografen, waaronder dus ook deze nieuwe Marine. De tijdmeting verloopt via een centrale chronowijzer, die overigens prachtig is afgewerkt met subtiele maritieme verwijzingen.

Kaliber 582QA

De nieuwe Marine chronograaf komt in drie verschillende versies. De eerste heeft een combinatie van een witgouden kast met een blauwe wijzerplaat in goud, waarop een geguillocheerd golfpatroon verwijst naar de wortels van de collectie. Er bestaat ook een variant in roségoud met een verzilverde gouden wijzerplaat. Breguet biedt de Marine Chronographe 5527 ook in titanium aan, een nieuwigheid voor deze collectie. De kast is 42 millimeter in doorsnee en waterdicht tot 100 meter.

Maar het mooiste gedeelte zit in die kast: het uurwerk met automatisch opwindmechanisme, kaliber 582QA. Genummerd en met Breguet-signatuur. De gangreserve bedraagt 48 uur en het echappement en spiraalveer zijn uitgevoerd in silicium.

Breguet Marine Chronographe 5527

 

Tags : Breguet
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.