close

Het avontuurlijke merk Linde Werdelin laat zich van zijn onbevreesde kant zien met een horloge dat solidariteit met Oekraïne moet uiten.

De meeste horlogemerken hebben zich redelijk afzijdig gehouden van het Russisch-Oekraiens conflict. De Swatch Group was de eerste grote partij die aangaf de export naar Rusland stop te zetten. Dat voorbeeld werd daarna gevolgd door vrijwel alle grote merken en conglomeraten.

Lees ook: het bijzondere verhaal van de Linde Werdelin 3 Timer door Kristan Haagen

Het bijzondere Deense merk Linde Werdelin heeft besloten nog verder te gaan dan dat. Het merk komt met een speciaal horloge op de markt. Ze schrijven: “We zijn geschokt door de barbaarsheid en onmenselijkheid van wat de Russische regering en leger het Oekraïense volk aandoen. De bedreiging die ze vormen voor het vreedzame en democratische leven dat we gewend zijn in Europa. En andere delen van de wereld. We staan ​​pal aan de kant van democratie, vrede, vrijheid van meningsuiting en keuzevrijheid.”

Linde Werdelin 3 Timer

Niemand kan natuurlijk echt tegen die woorden zijn. En Linde Werdelin maakt van het moment gebruik om de woorden te onderstrepen met een horloge. Om Oekraïne te steunen, produceren de Denen hun klassieke 3 Timer in gelimiteerde oplage met de Oekraïense vlagkleuren op de wijzerplaat, ring en band. Alle winst wordt rechtstreeks gedoneerd aan het Britse Rode Kruis Oekraïne Crisis Appeal.

De 3 Timer is een van de bekendste modellen van Linde Werdelin en werd in 2009 voor het eerst gelanceerd. De stalen kast heeft een fikse doorsnee van 44 millimeter is 300 meter waterdicht. Het model is uitgevoerd met een GMT-aanduiding, waardoor je dus altijd kunt zien hoe laat het is in Odessa. Het uurwerk is een ETA 2893.

De 3 Timer Oekraïne wordt op bestelling gemaakt in een gelimiteerde genummerde serie van 33 stuks, die elk £ 5.500 ex btw kosten. Voor meer informatie, kijk op lindewerdelin.com

Tags : HorlogeHorlogesLinde WerdelinScandinavisch horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.