close
NewsNieuws

De Ebel 1911 Marine: ‘Beauty Marries Function’

De Ebel 1911 Marine met diepblauwe wijzerplaat, is een nieuwe toevoeging aan Ebels meest succesvolle collectie sporthorloges. Een ‘maritieme wijzerplaat’ van het duikhorloge wordt gecombineerd met een unidirectional bezel met zwarte, aluminium ring. Naast de keus uit een klassieke edelstalen schakelarmband of een band met two-tone look, is de Ebel 1911 Marine ook leverbaar met een zwarte band, gemaakt van gerecycled zwerfplastic uit de oceanen.

Ebel 1911 Marine Sport

De 1911 maakt onderdeel uit van de Ebel Sport Classic-familie luxe sporthorloges. Typerende stijlkenmerken zijn de zeshoekige kast met vijf schroeven en een overzichtelijke wijzerplaat met goed uitgebalanceerde proporties. De edelstalen kast van 42 millimeter heeft, net als de edelstalen Ebel-schakelband, zowel een geborstelde als gepolijste afwerking. De Ebel 1911 Marine heeft een waterbestendigheid tot 200 meter. De centraal geplaatste wijzers en de datumschijf die op 6 uur de datum toont, worden aangedreven door het slanke uurwerk Sellita SW300-1. Het automatische uurwerk van de Ebel 1911 Marine is via de geschroefde kast met saffierkristal in werking te zien.


De Ebel 1911 Marine is ook leverbaar met een zwarte band, gemaakt van gerecycled zwerfplastic uit de oceanen.

Ebel 1911 Marine: schoonheid en functionaliteit

Ebel verwijst voor de designkenmerken van de 1911 graag terug naar het eigen ‘la Maison Ebel’. Het gebouw, oorspronkelijk genaamd ‘Villa Turque’ stamt uit 1916 en is een ontwerp van de beroemde architect Le Corbusier. De vijf schroeven op de kast van Ebel sporthorloges zijn een verwijzing naar de villa waarin vijf verschillende ontwerpstijlen harmonieus samenkomen. Le Corbusier omschreef het ontwerp van Villa Turque als: ‘Beauty Marries Function’. Ebel heeft deze uitspraak geadopteerd. Schoonheid en functionaliteit zijn, gecombineerd met betaalbaarheid, belangrijke factoren voor het on-going succes van de Ebel Sport Classic-familie. En daarmee de Ebel 191.

Ebel 1911 als tijdsmarkering

De eerste 1911 markeerde in 1986 het 75-jarig bestaan van Ebel. Dit maakt de Ebel 1911 al bijna veertig jaar tot een van de meest geliefde sporthorloges. Met de collectie herdacht Ebel destijds de oprichting van het merk op 15 juli 1911 door het echtpaar Eugène Blum en Alice Lévy. De naam Ebel is een samenvoeging uit: Eugène Blum Et Lévy.

Tags : Ebel
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.