close

De Panerai Luminor BiTempo ligt niet alleen dicht bij het Italiaanse dna van het merk, het is ook nog eens een van de mooiste nieuwe horloges van 2022!

De Panerai Luminor BiTempo geeft – zoals de naam doet vermoeden – twee tijdzones aan. Maar dat is volgens Panerai zelf niet het belangrijkste nieuws aan dit horloge. Volgens Panerai zelf is dit horloge nog veel meer dan dat. Ze schrijven: “de geest die Panerai-horloges en de mensen die ze dragen definieert, is niet beperkt tot een specifiek doel of bestemming; in plaats daarvan is het een manier van zijn die zich uitstrekt tot elke onderneming, met een gepassioneerde betrokkenheid bij de wereld die verder reikt dan een enkel punt op een kaart of locatie.”

Wauw. Als iemand dat bij een grafrede zou vertellen, zou je denken hebben dat Jezus voor de derde keer heengegaan is. Maar nee, Jezus leeft, en deze tekst gaat gewoon over een horloge. De Panerai Luminor BiTempo.

Alle scepsis over marketingpraat ter zijde, is het wel echt een geweldig horloge. De Panerai Luminor BiTempo straalt verfijning en stijl uit en kan dankzij de GMT-functie tegelijkertijd de tijd volgen in twee verschillende tijdzones. Al die tijd behoudt het de karakteristieke kenmerken en kwaliteit die definitief Panerai zijn; Italiaanse designinvloeden die het horloge een prachtige uitstraling geven.

Lees ook: De Panerai Luminor Luna Rossa: zomerser dan een negroni!

Panerai Luminor BiTempo zwart

De Panerai Luminor BiTempo wordt in twee verschillende kleurenpaletten uitgebracht, die beide mannelijk en krachtig zijn. Zo is er een variant met een zwarte wijzerplaat en band (zie hier rechts, PAM01360 ) en een met dezelfde onderdelen in donkerblauw (PAM01361, zie boven). Panerai zelf spreekt van ‘een overtuigende, verzekerde aanwezigheid’. Top.

De stalen kast meet een forse 44 millimeter in doorsnee, maar dat past natuurlijk bij ‘de geest die Panerai-horloges en de mensen die ze dragen definieert’ en gebouwd op de basis van een stalen kast van 44 mm. In beide kleuren heeft Luminor BiTempo een GMT-wijzer die de tijd in een tweede tijdzone aangeeft met een hand in levendig cerulean blauw -jaja, dat is een kleur- die net dat beetje extra stijl meegeeft aan het horloge.

Calibre P.9012

Binnenin tikt het kaliber P.9012, dat is ontwikkeld en geproduceerd door de Panerai manufactuur in Neuchatel. Het uurwerk heeft een gangreserve heeft van 72 uur en en is dus uitgerust met een GMT-wijzer, datum, kleine seconde en een gangreserve-indicator.

De prijs van de Panerai Luminor BiTempo in Nederland: € 10.300.

Voor meer informatie, zie panerai.com/nl

Op Bezoek: de Panerai manufactuur in Neuchatel

Tags : Calibre P.9012GMT horlogePAM01360PAM01361Panerai Luminor BiTempo
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.