close
News

Panerai Luminor Luna Rossa: zomerser dan een negroni

Negroni-nippend in het zonnetje met een frisse Panerai met een witte wijzerplaat om de pols in een ondergaand zonnetje zitten – veel perfecter wordt de zomer niet. Maak kennis met de nieuwe Panerai Luna Rossa.

Witte wijzerplaten zijn een trend, en eerlijk gezegd snappen wij wel waarom. Ze zijn verfrissend, opvallend en klassiek tegelijkertijd. En waar wit vroeger misschien nog vooral geschikt werd geacht voor dameshorloges, hebben de heren inmiddels ook hun schroom overwonnen. Een goed uitgevoerd wit horloge is zomers, stijlvol en verrassend.

Panerai Luminor Luna Rossa

Deze nieuwe Panerai Luminor Luna Rossa dankt zijn naam aan het zeilteam dat onlangs nog meedeed met de America’s Cup. Met een gedeelde affiniteit voor de maritieme wereld en Italiaans erfgoed, zijn Panerai en Team Luna Rossa sinds 2017 partners, waarbij Panerai het team steunt en inspiratie haalt uit de Luna Rossa-zeiltechnologie om horloges te creëren die de sportieve geest van het zeilen illustreren.

Die inspiraties zijn in dit geval terug te vinden in de twee banden, die beide een combinatie zijn van canvas en rubber en natuurlijk de naam van het team op die band. (En dan denk je nu vast: waarom zie ik die andere band hier niet? Nou, dat dachten wij ook, en die vraag staat uit bij Panerai. Wordt vervolgd. Hopelijk.)

Ook staat de naam Luna Rossa op de wijzerplaat. Toegegeven, heel geïnspireerd is die branding niet, maar dat is prima. Het belangrijkste is dat het horloge er geweldig uit ziet.

Minder geweldig is overigens het feit dat de Panerai Luminor Luna Rossa wordt geproduceerd in een gelimiteerde editie van 1.500 stuks. De stalen kast heeft een doorsnee van 44 millimeter en een gepolijste afwerking. Het oplichtende superluminova in de wijzers is in het grijs uitgevoerd, wat het horloge een gestileerd uiterlijk geeft. De rode kleine secondewijzer accentueert de matwitte wijzerplaat. Ook heel stijlvol: de smaakvolle wit-grijs-combinatie die door de sandwich dial echt tot leven laat komen.

Calibre P.6000

Binnenin tikt het handgewonden P.6000-kaliber, dat een gangreserve van drie dagen heeft. Dit kaliber is ontwikkeld voor Panerai door de Valfleurier-manufactuur van eigenaar Richemont. Het wordt geassembleerd in de Panerai-manufactuur in Neuchatel. Het uurwerk is te zien door het glazen achterdeksel en bestaat uit 110 onderdelen.

Ware puristen zullen overigens vooral zuur worden om de waterdichtheid: de Panerai Luminor Luna Rossa is waterbestendig tot 10 bar (~ 100 meter). Zoals we al zeiden: met dit horloge moet je vooral negroni’s willen drinken.

Voor meer informatie: zie panerai.com

Op Bezoek: de Panerai manufactuur in Neuchatel

Tags : Luna RossaPam1342PaneraiPanerai Luminor
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.