close
News

Creatieve uurwerken voor een belangrijk doel: Piaget steunt Only Watch

Exclusief gemaakt voor de 7e editie van Only Watch, introduceert Piaget een uurwerk geïnspireerd op zijn rijke erfgoed. Als het belangrijkste internationale liefdadigheidsevenement voor horloges, brengt Only Watch het creatieve en technische talent van internationale horlogemakers samen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk en medisch onderzoek naar spierdystrofie van Duchenne.

Het Only Watch-evenement, dat om de twee jaar wordt gehouden onder de bescherming van ZKH Prins Albert II van Monaco, stelt unieke horlogemodellen tentoon die speciaal voor de gelegenheid zijn ontworpen door de deelnemende horlogemakers. Piaget herhaalt zijn steun voor het initiatief door een speciaal gemaakt uurwerk aan te bieden dat op 11 november 2017 in Genève te zien zal zijn op de liefdadigheidsveiling. Voorafgaand aan de veiling maakt het horloge deel uit van een reizende tentoonstelling. Het begint op de Monaco Yacht Show van 27 tot 30 september 2017 voordat het stopt in Azië, de Golf, de Verenigde Staten en Europa. “Door dit unieke stuk aan de Monaco Association te schenken, is Piaget verheugd om bij te dragen aan het broodnodige onderzoek naar spierdystrofie van Duchenne en om het bewustzijn voor deze degeneratieve neuromusculaire ziekte te vergroten”, legt Chabi Nouri, CEO van Piaget, uit. “Deelnemen aan Only Watch is een uitnodiging om de tomeloze creativiteit en design naar voren te brengen voor een belangrijk doel; en dit jaar heeft het Maison inspiratie gehaald uit een iconisch tijdperk dat de Piaget-look krachtig uitdrukt, een stijl die een onnavolgbaar gedurfde aantrekkingskracht blijft uitoefenen door de schoonheid van zijn vormen en kleuren.”

Piaget Only Watch

Voor de 7e editie van Only Watch heeft Piaget zijn erfgoed als het Maison dat in de jaren vijftig de conventies tartte opnieuw bekeken met een ongewone kussenvormige horlogekast. Noch rond, vierkant of rechthoekig, maar alle drie tegelijk, dit onconventionele horloge toont het beste Piaget-goudsmeedwerk met over elkaar heen gelegde matte en glanzende oppervlakken om het diepte-effect op de kast te creëren. Zoals gepresenteerd in de Only Watch-verkoopcatalogus, was dit atypische stuk een van een aantal Piaget-horloges die ooit eigendom waren van cultureel icoon Andy Warhol en nu deel uitmaken van het patrimonium van het Maison. Voor Only Watch 2017 introduceert Piaget een Black Tie Vintage Inspiration-stuk in geel goud dat herinnert aan het kleurenthema van de editie van Only Watch van dit jaar, met een hardstenen wijzerplaat in bruine pietersite. Pietersiet, ook wel bekend als de stormsteen met zijn sterk geladen energie, is een krachtige beschermingssteen, vooral tegen de elementen. Het Piaget Black Tie Vintage-inspiratiehorloge neemt een belangrijk stuk cultureel erfgoed en brengt het opnieuw in de huidige modus, in navolging van de gedurfde stijl die tot de verbeelding sprak in de jaren vijftig en zestig. Om het unieke karakter van deze creatie te onderstrepen, is de achterkant van de kast gegraveerd met het opschrift “Only Watch 2017 – Unique Piece”.

Specs

Black Tie vintage inspiration horloge – 43×45 mm • Kast van 18K geel goud • Bruine pietersite wijzerplaat • Piaget 534P automatisch uurwerk • Bruine alligator leren armband • 18K geelgouden ardillon gesp • Achterkant van de kast gegraveerd met het opschrift “Only Watch 2017 – Unique Piece” • G0A42550

Tags : only watch 2017Piaget
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.