close

Wat goed is, heeft weinig aanpassing nodig. Dit weten ze bij Rolex al decennia, maar ook de makers van deze Reservoir Sonomaster chronograaf kennen het evangelie van de evolutie.

Reservoir is in 2017 opgezet in Zwitserland en richtte zich aanvankelijk vooral op vintage instrument-geïnspireerde designs. Mooie voorbeelden zijn de Reservoir Retrograde Supercharged en Tiefenmesser, die respectievelijk op een autodashboard en nautische dieptemeter geïnspireerd zijn. Het merk maakt herkenbare, tikje retro-moderne horloges voor een nette prijs. Zo ook de Reservoir Sonomaster chronograph.

Dit horloge werd in 2021 voor het eerst uitgebracht en is geïnspireerd op meetinstrumenten die veel worden gebruikt in de wereld van geluid of hifi. De twee retrograde wijzers van de nieuwe Reservoir Sonomaster Chronograph reproduceren getrouw de wijzers van vermogensmetingen of VU-meters van analoge stereoversterkers. De kroon is geïnspireerd op een volumeknop.

Reservoir noemde het horloge zelf ‘een sterke mijlpaal die  de menselijke zoektocht naar het creëren van puur geluid eert, een muzikale verkenning vol durf en intensiteit.’

Lees ook: Bell & Ross BR03 Militaire instrumenten als inspiratie

Reservoir Sonomaster chronograph

Dit bi-retrograde horloge toont de datum en seconden op 120 graden, wat de wijzerplaat een heel verrassende uitstraling geeft.  Nieuw aan deze Reservoir Sonomaster chronograph is de stalen band, wat een kleine upgrade lijkt maar wel een die direct een heel stuk cooler laat ogen.

De kast met 43 millimeter in doorsnee en heeft een voornamelijk geborstelde afwerking. De wijzerplaten zijn beschikbaar in zwart en beige of zilver en zwart (zie onderstaand). De kast is 50 meter waterdicht (5 ATM).

De Reservoir Sonomaster chronograaf wordt aangedreven door het kaliber RSV-Bi120, dat wordt geproduceerd door La Joux Perret (basiskaliber LJP-LC0). Dit is een bijzonder aardig bi-retrograde chronograafuurwerk met automatische mechanische opwinding en kolomwiel. De gangreserve is 60 uur. En nog aardiger: dit uurwerk is goed te zien door het glazen achterdeksel.

De prijs van de Reservoir Sonomaster chronograaf is € 6.150.

Voor meer informatie, zie reservoir-watch.com

Tags : ChronograafChronographLa Joux-PerretLJP-LC0ReservoirReservoir Sonomaster chronograph
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.