close
NewsNieuws

Special: IWC en Filling Pieces verweven horloges en sneakers tot een bom van coolness

Toen IWC eerder dit jaar met de Pilot’s Watch Woodland lanceerde, bleek dat voor een Nederlands sneakermerk de inspiratie om door te pakken. Nu laten IWC en Filling Pieces zien dat die combinatie heel goed samengaat.

IWC Schaffhausen heeft een nieuwe samenwerking gelanceerd met het Nederlandse mode- en streetwearlabel Filling Pieces. De komende drie weken wordt de flagship store van Filling Pieces in Amsterdam omgetoverd tot een soort woodland, die uiteraard geïnspireerd is op de nieuwe groene keramiekkleur “Woodland” van IWC.

Tegen 0024 zei IWC creative director Christiaan Knoop dat de samenwerking even gehoopt als onverwacht is: “Jarenlang maakten we intern moodboards voor nieuwe horloges met daarop veel sneakers. Het is bijzonder om te zien dat juist onze horloges nu op de moodboards van Filling Pieces stonden.”

Volgens Knoop past de samenwerking in een bredere strategie van IWC: “We zijn echt op zoek naar nieuwe uitingen van de beeldtaal en filosofie van IWC. Het merk ontwikkelt zich heel snel – je zult de komende tijd veel meer gaan zin in deze beeldtaal. Dit is hoe we ons willen onderscheiden.”

Om deze samenwerking extra kracht bij te zetten te zetten, heeft Guillaume Philibert, oprichter en Creative Director van Filling Pieces, de “Low Top Ghost Woodland” ontworpen. Dit is een sneaker in beperkte oplage waarvan het ontwerp en de kleuren afgeleid zijn van de Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN “Woodland” Editie.

Lees ook: Panerai Luminor BiTempo: Stijl als Statement

IWC en Filling Pieces

In 2009 werd Filling Pieces opgericht door Guillaume Philibert, nadat hij een premium sneaker wilde ontwerpen voor een eerlijke prijs. Hij ontwierp de “Low Top,” een sneaker die volgens het merk zelf “de kloof overbrugde tussen streetwear en high fashion”. De Low Top werd een symbool van betaalbaar, luxe design, en is nog steeds één van de meest iconische modellen van het Nederlandse merk.

De samenwerking tussen IWC Schaffhausen en Filling Pieces is volgens Knoop “gebaseerd op hun gemeenschappelijke kijk op design, smaak, innovatie en kleur. Er zijn veel raakpunten tussen onze verschillende bedrijfstakken, vooral als het gaat om vakmanschap, cultuur en creativiteit. Met deze samenwerking onderstrepen we het belang van creativiteit en het uitwisselen van ideeën”

De Low Top Ghost “Woodland” is gebaseerd op de eerder genoemde Low Top. De esthetische details en kleuren zijn geïnspireerd op de Pilot’s Watch Top Gun Chronograph “Woodland” Editie van IWC (Ref. IW389106), het eerste uurwerk dat is uitgevoerd in het recent ontwikkelde groen keramiek. Vanaf 23 september is de schoen online verkrijgbaar op fillingpieces.com. Er zullen slechts 100 exemplaren beschikbaar zijn in de maten 39 tot en met 46. Klanten die een Low Top Ghost “Woodland” kopen, ontvangen ook een NFT waarmee ze toegang krijgen tot de “IWC Diamond Hand Club,” IWC’s exclusieve tokenised community op het web3.

Voor meer informatie, zie fillingpieces.com

Tags : Featured articleIWC en Filling PiecesIWC Pilot's watchRef. IW389106Trending
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.