close
NewsNieuws

Rolex Oyster Perpetual Day Date Jigsaw: vandaag is ‘happy day’

Rolex Oyster Perpetual Day Date Jigsaw

‘Peace’, ‘Faith’, ‘Love’ & Rolex

De Rolex Day Date Jigsaw is met haar uitgesproken uiterlijk een vrolijke toevoeging aan de Rolex Oyster Perpetual Day Date familie. De Rolex Day Date, gelanceerd in 1956, was destijds het eerste horloge waarbij de dag van de week in een boogvormig venster op 12 uur van de wijzerplaat was af te lezen. In die dagen een technisch hoogstandje. Rolex heeft de Day Date, die inmiddels een cult-status heeft, in meerdere uitvoeringen uitgebracht, maar nog nooit zo kleurrijk als de Rolex Day Date Jigsaw!

Rolex Day Date Jigsaw maakt tijd positief

De wijzerplaat, gemaakt volgens de emailletechniek champlevé, springt in het oog dankzij gekleurde puzzelstukjes. Als uurmarkeringen koos Rolex voor 10 baguette-geslepen saffieren in zes verschillende tinten. In plaats van de dagen van de week verschijnen op 12 uur de positieve woorden: ‘Happy’, ‘Eternity’, ‘Gratitude’, ‘Peace’, ‘Faith’, ‘Love’ en ‘Hope’. De datumschijf die bij de Day Date op 3 uur de datum weergeeft, is vervangen door een ‘emoji-schijf’ met 31 verschillende symbolen. Telkens wanneer de draagster naar het horloge kijkt, wordt een kleine, positieve boodschap afgegeven.

Drie modellen

De Rolex Day Date Jigsaw is leverbaar in 18 karaat geelgoud en witgoud met een turquoise wijzerplaat en in 18 karaat ‘Everose gold’, de Rolex met een oranje wijzerplaat. Rolex is het enige merk met een eigen gieterij, waardoor het een eigen roségoud legering kon ontwikkeling, die Everose gold wordt genoemd. Everose goud is een legering uit goud gemengd met koper en platina dat zijn oorspronkelijke glans en kleur tientallen jaren behoudt.

Tijdloze schoonheid met een knipoog

De Rolex Day Date Jigsaw heeft een kast van 36 millimeter en wordt gedragen op een elegante ‘President-armband’. Deze armband heeft een verborgen vouwsluiting, versierd met het Rolex kroonsymbool. De kenmerkende armband met drie rijgen halvemaanvormige schakels kreeg de bijnaam ‘President’ vanwege de vele Amerikaanse presidenten die een Rolex met dit type armband om de pols droegen. Net als de Oyster Perpetual Day Date werd ook de armband in 1956 gelanceerd: een tijdloze schoonheid die deze vrolijke Day Date voor dames compleet maakt.

Het horloge heeft het door Rolex ontwikkelde kaliber 3255 met 70 uur gangreserve. Het high-end automatisch uurwerk is bestand tegen sterke magnetische velden en heeft een spiraalveer die optimaal bestand is tegen schokken en temperatuurschommelingen. Zoals alle Rolex horloges valt ook de Oyster Perpetual Day Date Jigsaw 36 onder de Superlative Chronometer-certificering.

 

Tags : Rolex
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.