close
NewsNieuws

TAG Heuer Carrera Red Dial: ongelimiteerde schoonheid in gelimiteerde editie

Je dacht de TAG Heuer Carrera te kennen? Nee hoor, die ken je niet. Deze TAG Heuer Carrera Red Dial Limited Edition zet het iconische horloge als herboren op de kaart.

Het silhouet van de originele Heuer Carrera-referentie 2447 (en de maat, maar daarover later meer) is behouden, maar het uiterlijk is volledig anders: de TAG Heuer Carrera Red Dial Limited Edition is gebouwd op dezelfde schone, eenvoudige en leesbare esthetiek zoals Jack Heuer het bedoelde.

Onder het perfect gebolde glas schittert de bekende wijzerplaat met zijn elegante tri-compax-layout in een geheel nieuwe kleur, namelijk dieprood. Hoewel de kleur rood zelden de hele wijzerplaat in de TAG Heuer Carrera-collectie bedekt, is het al tientallen jaren een handelsmerk van TAG Heuer.

Lees ook: De onlosmakelijk band tussen TAG Heuer en racegoden

Van de merklogo’s, subtiele designaccenten zoals de rode tachymeterschaal op de Heuer Carreras uit de jaren zestig, felrode wijzers op de Heuer Monaco of Ayrton Senna’s favoriete chronograaf, tot opvallende stukken zoals de Heuer Silverstone uit 1974 (een van de weinige horloges met rode wijzerplaten) is de kleur een kernonderdeel van de identiteit van TAG Heuer.

Zowel de indexen als de uren- en minutenwijzers zijn gefacetteerd, gerhodineerd en gecoat met superluminova. De wijzerplaat is heeft een sunray-afwerking, terwijl de drie chronograaftellers – uren, minuten en de secondewijzer – zijn ingeslepen, waardoor een subtiel contrast ontstaat.

Lees ook – TAG Heuer Carrera x Porsche RS 2.7: uitgekomen gezamenlijke droom

Kaliber Heuer02

Een ander bijzonder positief punt is de maat van de kast: de nieuwe TAG Heuer Carrera Red Dial komt namelijk in een stalen kast die 39 millimeter in doorsnee is. Een mooie, bijna klassieke maat. Daar binnenin tikt TAG Heur’s in-huis gemaakte chronograafuurwerk, Calibre Heuer 02.

Dit is een automatisch en geïntegreerd mechanisch uurwerk, wat betekent dat de chronograafcomplicatie geen losse module is. Het kaliber is ook uitgerust met een kolomwiel en heeft een uitstekende gangreserve van tachtig uur.

Nog meer goed nieuws: het uurwerk kan worden kunnen bekeken door de achterkant van de kast, aangezien het is uitgevoerd met een glazen achterdeksel.

TAG Heuer Carrera Red Dial: Limited Edition

Minder goed nieuws is dat de TAG Heuer Carrera Red Dial is gelimiteerd tot 600 stuks. Natuurlijk, we snappen het, dit is verzamelhorloge, maar toch. Overigens heeft ​​elk horloge het opschrift “ONE OF 600” en “Limited Edition” op de achterkant van de kast.

Deze chronograaf is vanaf juli 2022 exclusief verkrijgbaar in TAG Heuer-boetieks, via de e-commercesites van het merk en bij geselecteerde groothandelspartners.

Zie voor meer informatie tagheuer.com/nl/en

Ref. CBK221G.FC6479

Max Verstappen Wereldkampioen 2022: Over de band tussen TAG Heuer, Formule 1 en de wereldkampioen (REVISITED)

Tags : TAG HeuerTAG Heuer CarreraTAG Heuer Carrera Red Dial
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.