close
News

TAG Heuer’s Amsterdamse belevenissenwereld heeft 1 nieuwe topattractie

De opening van de nieuwe winkel van TAG Heuer valt vrijwel direct samen met de introductie van een van de mooiste horloges die we dit jaar zullen zien.

General Manager Davide Lunghi van TAG Heuer is trots op de Amsterdamse boutique.

‘Welkom in de nieuwe eeuw van de horlogerie’ staat niet geschreven boven de ingang van de nieuwe Amsterdamse TAG Heuer boutique, maar had er wel kunnen staan. Deze nieuwe winkel, op de hoek van de P. C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat, is namelijk de versteende visie van hoe TAG Heuer zichbaar wil zijn anno nu. ‘Een beleving’, zegt Davide Lunghi, General Manager van TAG Heuer in Nederland en Duitsland.

‘In deze boutique laten we de TAG Heuer wereld tot leven komen. Dit is waar je het merk kunt voelen, zien en horen. Op een prachtige, luxe locatie. Dat laatste is heel belangrijk om de luxe beleving van TAG Heuer te onderstrepen. Het huis staat voor vakmanschap en dat etaleren we op deze locatie.”

TAG Heuer boutique P. C. Hooftstraat

Die plek, op de P. C. Hooftstraat in Amsterdam-Zuid is inderdaad in enkele decennia uitgegroeid tot dé luxe-straat van Nederland. De ene flagship store opende de deuren naast de ander in de afgelopen jaren. Vooral horlogemerken houden van de straat. De belangrijkste drijvende kracht daarachter is ook de partner van TAG Heuer voor dit project: juweliershuis Schaap en Citroen.

De TAG Heuer boutique heeft twee verdiepingen.

Lunghi is zeer te spreken over de samenwerking. “We zochten voor dit belangrijke project een sterke en betrouwbare partner. We werken al heel lang samen met Schaap en Citroen en vonden daarin dan ook de juiste partij om deze boutique mee te openen. Zij hebben onnoemelijk veel kennis van de lokale markt en veel ervaring met retail. We zijn enthousiast over deze unieke kans om samen te werken met Schaap en Citroen Juweliers, dat onze toewijding aan de Nederlandse markt benadrukt.” En natuurlijk was er binnen de groep ook al ervaring met een soortgelijk partnership. Schaap en Citroen heeft al een flagship store samen met Hublot, dat eveneens onderdeel is van de LVMH-groep.

Voor de consument die de winkel in komt, heeft Lunghi eveneens een mooie belofte. “Wie hier een voet over de drempel zet, ziet de beste collectie van TAG Heuer die je waar dan ook zult zien. We bieden hier namelijk ook de boutique editions aan, speciale versies van iconische horloges in onze collectie.”

In de boutique is alle tijd om de collectie te leren kennen.

Het belangrijkste van de nieuwe boutique, zo benadrukt Lunghi, is dat iedereen welkom is en juist niet de druk voelt om direct iets te moeten kopen. “Je mag vrijblijvend horloges proberen, omdoen en voelen wat je erbij voelt. Hier krijg je de tijd en ruimte om echt een weloverwogen keuze te maken. Dat kan natuurlijk ook later op internet zijn. We willen namelijk dat mensen echt beleven hoe het is om een TAG Heuer horloge te kopen. Dat is waarom we dit project zijn gestart.”

Lunghi voegt daar in gesprek met 0024 aan toe dat Amsterdam een uiterst belangrijke plek is voor het Zwitserse merk. “TAG Heuer verstevigt de merkpositionering in Centraal-Europa en is trots om de opening van zijn eerste boutique in Nederland te openen – een nieuw verkooppunt in de befaamde luxe winkelbestemming van Amsterdam.  Het is voor ons van groot belang om ons te vestigen in het stadscentrum van Amsterdam en onze inzet te benadrukken om onze klanten te bedienen en de meest uitzonderlijke winkelervaring te bieden in elk facet van de klantreis.”

Ook de nieuwe Glassbox zal in Amsterdam te zien zijn.

TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox

Voor wie nieuwsgierig is geworden, komt juist nu het goede moment om daadwerkelijk eens naar de winkel te gaan. TAG Heuer heeft tijdens Watches & Wonders namelijk een aantal nieuwe horloges gepresenteerd die echt de moeite waard zijn om eens in het echt te gaan bekijken.

Een tip: ga nog deze april. Vanaf dat moment is namelijk de gloednieuwe TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox ‘panda’ te zien. Een prachtig mooi nieuw horloge voor de liefhebbers, dat werd geïnspireerd op een model uit de jaren zestig, de Heuer Carrera 7753 SN.

Dit horloge heeft een prachtig ingetogen 39 millimeter kast, en een chronograafwijzerplaat in panda-stijl. Deze nieuwste toevoeging aan de serie is de eerste die een stalen band biedt. Het glazen doosontwerp van het saffierglas bootst de koepelvormige hesalietkristallen na die te zien waren op de vroege Carrera-modellen uit de jaren zestig en onderscheidt zich door een curve die over de wijzerplaatrand in de kast vloeit.

Het nieuwe TH-20-00 uurwerk.

Net als zijn voorgangers wordt de nieuwe Carrera Chronograph “Panda” aangedreven door het kaliber TH20-00, een vernieuwd Heuer 02 automatisch uurwerk met bidirectionele opwinding. Dit uurwerk biedt een royale gangreserve van 80 uur bij volle wind. Het kaliber TH20-00 toont fijne afwerkingsdetails en kan worden bewonderd door de vastgeschroefde achterkant van saffierkristal.

Ook heeft deze nieuwe TAG Heuer Carrera Chronograph “Panda” een andere kleurstelling dan de al eerder beschikbare, prachtig blauwe CBS2212.FC6535. Het horloge dat – niet toevallig – door Davide Lunghi werd gedragen tijdens de opening van de TAG Heuer-boutique in Amsterdam. Een man van smaak, kunnen we gerust zeggen.

De TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox ‘Panda’ is beschikbaar in de TAG Heuer boutique op de P. C. Hooftstraat 142F in Amsterdam. De winkel is elke dag geopend.

De prachtige nieuwe TAG Heuer Carrera Glassbox ‘panda’.

Tags : CBS2216.BA0041TAG Heuer boutiqueTAG Heuer Carrera Glassbox
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.