close
NewsNieuws

Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monobalancier

Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monobalancier

Opnieuw een samenwerking tussen Roger Dubuis en tattoo artist Dr. Woo

De Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monobalancier is een samenkomst tussen de Hyper Horology™ van Roger Dubuis en de ‘handtekening’ van tattoo artist Dr. Woo. Met de term Hyper Horology™ maakt Roger Dubuis een statement dat kiest voor een innovatieve en grensverleggende vorm van horlogekunst. Het Rogier Dubuis-concept gaat voorbij de traditionele horlogegrenzen door gebruik te maken van nieuwe technologieën, materialen en ontwerpen, om uitzonderlijke horloges te creëren.

Krachtig met verfijnde kunst

Na de Monotourbillon-release in 2021 is dit opnieuw een project tussen Roger Dubuis en de kunstenaar Dr. Woo, die enkele van de grootste namen ter wereld tot zijn klanten mag rekenen. Het werk van de artiest valt op door een ultrafijne stijl die afwijkt van de traditionele zwarte belijning, gevuld met felle kleuren. Deze verfijning en aandacht voor detail is ook terug te zien in het ontwerp van de Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monobalancier.

Galactische Excalibur Dr. Woo Monobalancier

De wijzerplaat toont drie hemellichamen: alsof je naar een sterrenhemel kijkt. Tussen 10 en 11 uur wordt de rotatie van de zon lasergegraveerd weergegeven in minutieuze lijnen, vormen en stippen op een PVD zwarte messing plaat. De plaat bedekt de microrotor van het kaliber. Tussen 4 en 5 uur wordt de aarde weergegeven, ingenieus verbonden met het draaien van de wijzers van het horloge. Een slanke halve maan op 8 uur, die de werking van het balanswiel eronder laat zien, is door Dr. Woo voorzien van fijne cirkels en lijnen.

Eigenzinnig tot in de keramische behuizing

De Excalibur Dr. Woo Monobalancier heeft een strakke zwarte keramische behuizing. Terwijl de meeste horlogemakers hun keramische kasten aanpassen aan het materiaal, heeft Roger Dubuis het tegenovergestelde gedaan. Om de gewenste kastvorm te verkrijgen, heeft het merk het keramiek zo gemanipuleerd, dat het zich aanpast aan de exacte gewenste structuur. Een proces dat 15 maal langer duurt dan wanneer zou zijn gekozen voor een gouden behuizing. De 42 millimeter keramische kast is door Dr. Woo gegraveerd met symbolische tekens. De Excalibur Dr. Woo Monobalancier wordt aangedreven door de automatische RD720SQ , een kaliber dat bekend staat om zijn goede prestaties.

Het Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monobalancier horloge is gelimiteerd tot 28 stuks.

Tags : Roger Dubuis
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.