close
QLOCKTWO Velvet Noble Green 90 x 90 cm

Na allerlei metalen en stenen uitvoeringen komt QLOCKTWO met een verrassende, nieuwe variant van zijn designklok: de Velvet. Dankzij de fluwelen voorkant heeft de innovatieve wandklok een flink hogere aaibaarheidsfactor gekregen.

De oermens leefde simpelweg met de natuur, ging mee in het ritme van dag en nacht en van de seizoenen. Naarmate de mens echter geciviliseerder werd en er grotere sociale structuren ontstonden, groeide de behoefte aan een nauwkeurigere tijdsbepaling. Zo ontstonden ooit schaduwklokken, waterklokken, kaarsklokken, zandlopers en diverse andere hulpmiddelen.

Toen mechanische klokken rond het jaar 1400 hun intrede deden, werd het bezit daarvan – naast het praktische nut – ook een prestigezaak. Je liet ermee zien dat je een geslaagde man of vrouw was.

KUNSTZINNIG KLOKKIJKEN

Die verschuiving is natuurlijk nog veel verder doorgezet. Tegenwoordig is de digitale tijd immers alom vertegenwoordigd, welbeschouwd hebben we geen horloge, wandklok of tafeluurwerk meer nodig om te weten hoe laat het is. De functie van een thuisuurwerk is daarmee voornamelijk decoratief, en daar speelt QLOCKTWO al sinds 2009 op een kunstzinnige manier op in.

Het concept van klokkijken in woorden komt van de Duitse ontwerpers Marco Biegert en Andreas Funk. Door een matrix van 110 letters die worden verlicht worden door LED’s, is de tijd op een heel bijzondere manier af te lezen. Dat is echter niet het belangrijkste; de producten van QLOCKTWO zijn eerst en vooral moderne kunstwerken die in diverse maten en kleuren verkrijgbaar zijn, en in meer dan 20 talen.

MET EEN WARME TOETS

Tot nu toe waren we vooral vertrouwd met allerlei metalen versies, tot en met een gouden editie aan toe. Daarnaast kwam vorig jaar de Glintscape op de markt, met een façade van sedimentair gesteente van een miljoen jaar oud, met unieke reliëfs en een parelmoer oppervlak.

Voor wie het iets minder industrieel mag, introduceert QLOCKTWO de Velvet. Deze is voorzien van een stoffen, fluweelachtig display en speelt in op de populariteit van velvet als interieurstof voor meubels en accessoires. In een ‘strak’ huis waarbij ook gebruik wordt gemaakt van materialen als metaal, hout en steen, kunnen fluwelen accenten op een harmonieuze manier een warme toets toevoegen. Laten we het zo zeggen, wij zien het wel voor ons, zo’n QLOCKTWO Velvet op een betonnen of strak gestucte muur.

De Velvet wordt gelanceerd in twee kleuren: Warm Red, dat volgens de makers ‘een kalme maar krachtige energie uitstraalt’ en Noble Green ‘dat hoop en welvaart oproept’. Beide kleuren zijn verkrijgbaar in de maten Classic (45×45 cm, € 1.920) en Large 90×90 cm, € 7.700).

Tags : Qlocktwo
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.