close
NewsNieuws

Qlocktwo Creator’s Edition: 10 jaar designklokken voor de liefhebber

Voor het tiende jaar van de toch al bijzondere Qlocktwo Creator’s Edition, komt het Duitse wandklokkenmerk nu met een onmisbare editie voor de ware liefhebber.

Toen de Duitse kunstenaars Biegert & Funk jaren geleden begonnen met hun bijzondere wandklokken, hadden ze nooit kunnen denken dat het succes zo groot zou worden. Toen dat succes echt op stoom kwam, introduceerden ze de Qlocktwo Creator’s Edition: een heel bijzondere high-end versie van die bijzondere klok.

Inmiddels komen er al tien jaar van deze bijzondere stukken uit Schwäbisch Gmünd, en dat moet natuurlijk gevierd worden. De productie van deze speciale wandklok is op 45 stuks gelimiteerd, elk op de achterzijde gesigneerd door de kunstenaars Biegert & Funk. Het heeft een formaat van negentig bij negentig centimeter en zal verkrijgbaar zijn in de gewenste taal voor een prijs van € 12.250.

Qlocktwo Creator’s Edition

Dat is natuurlijk een fiks prijskaartje, maar voor de ware liefhebber van mooie klokken en horloges valt er dan ook genoeg te ontdekken in deze creatie. Zo is de voorplaat opgebouwd uit tien verschillende bladgoudlegeringen van 12 tot 24 karaat. Dit kleurverloop van de fijne bladgoudstructuur geeft het object een fascinerende driedimensionaliteit en een indrukwekkende goudglans, die wordt afgerond door het diepe blauwzwart van de body.

De klok werd al eerder in de 0024 Horloge podcast aangekondigd door de Nederlandse Qlocktwo-importeur Alexander Wijt. Hij zei erover: “De Qlocktwo Creator’s Edition is altijd al heel bijzonder, maar deze springt er wel echt uit. Het wordt een prachtige creatie waarbij het goudgebruik refereert naar de afkomst van Qlocktwo. Zij zijn gevestigd in Schwäbisch Gmünd, wat de goud- en zilverstad wordt genoemd.”

Beluister hier de hele podcast met Alexander Wijt

Voor meer informatie over Qlocktwo, contacteer Hourlux

Horloge-insider Wijt over liefde voor horloges, Carl F. Bucherer, Omega en… de Seiko Message watch (0024 horloge podcast #3)

Tags : HourluxQlocktwoQlocktwo Creator’s Edition
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.