close
NewsNieuws

Wheels & Watches: TAG Heuer Carrera x Porsche RS 2.7

TAG Heuer Carrera x Porsche RS 2.7

Techniek, design, snelheid, precisie: er zijn vele aanknopingspunten tussen auto’s en horloges. TAG Heuer werkt sinds 2021 samen met Porsche en viert het jubileum van de iconische 911 RS 2.7 met een bijpassend horloge.

Wie niet beter weet, zou kunnen denken dat TAG Heuer en Porsche al vele tientallen jaren een relatie hebben. Pas in 2021 werd er echter voor het eerst een officiële samenwerking aangegaan. Het misverstand is begrijpelijk: zowel Porsche als TAG Heuer gebruikt al sinds jaar en dag de typeaanduiding Carrera, een benaming die van de ‘Carrera Panamericana’ stamt, een dik 3.100 kilometer lange Mexicaanse wegrace. De verwarring zou ook kunnen komen door Steve McQueen, die voor de film Le Mans uit 1971 een Porsche 917 bestuurt in een witte raceoutfit met prominente Heuer-reclame.

RELATIE MET KINDEREN

Maar goed, de échte relatie is dus veel priller. Het eerste kind kwam vorig jaar in de vorm van de TAG Heuer Carrera Porsche Special Edition, uitgevoerd in de Porsche-kleuren rood, zwart en grijs, met Porsche-typografie en een wijzerplaat met asfaltreliëf.

Niet veel later volgde de TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition, een smartwatch in een 45 millimeter grote kast van gezandstraald titanium, afgewerkt met een keramische bezel. De ‘frozen blue’ details verwijzen naar de introductiekleur van de volledig elektrische Porsche Taycan Turbo S, de typografie van de (digitale) wijzerplaat naar een Sport Chrono-klok die je aan boord van een Porsche vindt.

HIGH-END SMARTWATCH

Net als de Taycan combineert de TAG Heuer Connected de oude wereld met de nieuwe. Het luxe horloge heeft de uitstraling van een traditioneel high-end uurwerk, maar biedt tegelijkertijd alle mogelijkheden van een hypermoderne smartwatch. Diverse sensoren geven voeding aan onder meer allerlei fitness- en wellness-apps en dankzij de connectiviteit van het kleinood heb je toegang tot berichten, muziek en mail. Bezitters van een elektrische of hybride Porsche kunnen de state of charge van hun accu en de bijbehorende actieradius monitoren, daarnaast kun je via de Connected het interieur voorverwarmen of -verkoelen.

MECAHNISCHE CARRERA’S

Van een heel andere orde is de TAG Heuer Carrera x Porsche RS 2.7, die het vijftigjarige bestaan van deze illustere lettercombinatie viert. De afkorting staat voor ‘Rennsport’ en staat sinds 1972 voor de meest pure, sportieve versies van de 911.

De chronograaf is gebaseerd op Heuers Carrera 42 millimeter, en verkrijgbaar met een wit-blauwe of wit-rode wijzerplaat, twee oorspronkelijke kleurencombinaties van de RS. Voor de gelegenheid is ‘Carrera’ in Porsche-typografie geschreven, tevens is de typenaam in de zijkant van de kast gegrafeerd. Onderhuids tikt het bekende, automatisch Heuer 02-uurwerk. De wit-blauwe (€ 7.450) is gelimiteerd tot 500 exemplaren, de wit-rode (met roségouden kast, € 22.300) tot 250 stuks.

Tags : PorscheTAG Heuer Carrera
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.