close
NewsNieuws

QLOCKTWO Universe Edition: ode aan de nacht

Het uitmelken van een succesvol product kun je gerust aan de makers van QLOCKTWO overlaten. Verzamelaars zullen watertanden bij de gedachte aan de drie gelimiteerde edities die onder het kopje Universe Edition worden uitgebracht.

Aangezien de digitale tijd tegenwoordig alom vertegenwoordigd is, hebben we welbeschouwd geen horloge, wandklok of tafeluurwerk meer nodig om te weten hoe laat het is. De functie van een thuisuurwerk is daarmee voornamelijk decoratief, en daar spelen de Duitse ontwerpers Marco Biegert en Andreas Funk al sinds 2009 op kunstzinnige wijze op in.

Door een matrix van 110 letters die worden verlicht worden door adaptieve LED’s, is de tijd op een heel bijzondere manier af te lezen. Dat is echter niet het belangrijkste; de producten van QLOCKTWO zijn eerst en vooral moderne kunstwerken die in diverse maten en kleuren verkrijgbaar zijn, en in meer dan 20 talen.

COMPLEMENTAIR OF LOS

Tot nu toe waren we vooral vertrouwd met allerlei metalen versies, tot en met een gouden editie aan toe. Daarnaast kwam vorig jaar de Glintscape op de markt, met een façade van sedimentair gesteente, met unieke reliëfs en een parelmoer oppervlak. Later werd de Velvet geïntroduceerd, voor mensen van wie het iets minder industrieel mag.

Met de lancering van de Universe Edition wordt een ode gebracht aan de nacht. Er worden drie gelimiteerde edities uitgebracht, die elk op unieke wijze de betoverende kleuren van de hemel vastleggen. Samen vormen ze volgens de makers ‘een buitengewoon kunstwerk over tijd’. Moet je wel genoeg ruimte hebben om ze alle drie op te hangen, al dan niet in verschillende kamers.

Maar je kunt er natuurlijk ook één uitkiezen, want ze zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Althans, wanneer ze allemaal onthuld zijn, want hoe het ‘Gezamtkunstwerk’ precies vorm gaat krijgen is nog een beetje in nevelen gehuld.

EARTH MIDNIGHT EN EARTH MOON

De eerste tip van de sluier is opgelicht in de vorm van de Earth 45 Universe Edition Midnight. Met een prachtige, nachtblauwe afwerking en een blauwe behuizing moet deze ‘de elegantie van de nacht’ naar de woonruimte brengen. De oplage is gelimiteerd tot 900 stuks, de prijs bedraagt € 1.880.

Daarnaast is er de Earth Universe Edition Moon Gold, met een façade die de gouden gloed van de maan moet weerspiegelen. Deze uitvoering is er in een formaat van 45×45 centimeter (180 stuks, x € 4.025) en in 90×90 (90 stuks, € 13.100).

We zijn benieuwd hoe in de nabije toekomst verder gaat met het universum van QLOCKTWO.

Tags : Qlocktwo
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.