close

De 2022-editie van de Seastrong Diver 300 Heritage belichaamt alles waar Alpina voor staat: een sportief horloge, aangedreven door mechanische techniek en vintage ondertonen in overeenstemming met zijn erfgoed.

Het horloge is geïnspireerd door de 10 Seastrong, de allereerste Super Compressor van het merk en zit dan ook in de legendarische Piquerez-kast. Dit nieuwe horloge is tevens een primeur voor Alpina: een groene wijzerplaat in combinatie met een originele groene rubberen band.

Seastrong Diver 300 Heritage

Dankzij de twee kronen – een om de tijd in te stellen, de andere om de interne roterende ring te verstellen – valt de nieuwste toevoeging aan de familie op als het ultieme automatische duikhorloge, met een diameter van 42 mm en waterbestendig tot 300 meter.

Lees ook: de Longines Legend Diver is zijn Piquerez-kast meer dan waard

Het Super Compressor 10 Seastrong duikhorloge, een van de oudste horloges horloges van het huis, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969. Waterbestendig tot 200 meter, antimagnetisch en voorzien van een mooi, ontspiegeld glas. Voor deze nieuwe versie koos Alpina voor heel donker groen, van wijzerplaat tot band.

Het automatische uurwerk is een Selitta en biedt biedt 38 uur gangreserve.

Als onderdeel van de Frederique Constant-groep heeft Alpina de afgelopen jaren een bijzonder interessante collectie opgebouwd, die prijs en kwaliteit op een goede manier met elkaar in evenwicht brengt. Het huis kenmerkt zich vooral door sportieve horloges die robuust gebouwd zijn, maar altijd knap afgewerkt. De prijscategorieën van het deze horloges liggen tussen de duizend en drieduizend euro. De Seastrong 300 Heritage is dan ook keurig geprijsd: iets meer dan tweeduizend euro. Dat is vergelijkbaar met de Heritage Diver van Longines.

Voor meer informatie, zie alpina-watches.com

Tags : AlpinaDiverDuikhorlogePiquerezSeastrong Diver 300 Heritage
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.