close
NewsNieuws

Alpina viert nieuw New York’s adres met chronograaf

Alpina zette de chronograaf in 2023 weer helemaal in de spotlights. De opening van de eerste multibrand boetiek van Citizen op Fifth Avenue in New York, was daar mede de aanleiding voor. Zodoende verwelkomt de Alpiner Extreme-collectie de Alpiner Extreme Chronograph Automatic.

Op 6 december jongstleden opende Citizen Watch America (CWA) de allereerste multibrand boetiek van de groep in de Verenigde Staten. En meteen op een A-locatie waar je U tegen zegt: 605 Fifth Avenue, de beroemdste en meest prestigieuze avenue in Manhattan, op een steenworp afstand van het Rockefeller Center. In de flagship store kunnen je de collecties van de verschillende huizen van de groep ontdekken, waaronder Citizen, Bulova, Accutron, Frederique Constant en dus Alpina.

Robuuste avonturier

De opening van de boetiek werd kracht bijgezet door de lancering van een geweldige nieuwe chronograaf in de Alpiner Extreme Automatic-collectie. En de Alpiner Extreme Chronograph Automatic mag er zijn: het is een robuuste alleskunner met fraaie vormen en geschikt voor avontuur op alle terreinen.

Het horloge heeft een nieuwe kast die in 2022 werd ontwikkeld toen de lijn opnieuw werd gelanceerd. Opvallend is het design waarin zowel een vierkante als ronde vorm te zien zijn, maar die wel mooi en perfect in elkaar passen. Het zorgt voor afmetingen van 41 mm aan de ene kant en 42,5 mm aan de andere kant. Deze originele geometrie is geïnspireerd op de vorm van een kussen en zorgt voor een sterke, opvallende aanwezigheid op de pols. De stoere en compacte kast is gepolijst en gesatineerd afgewerkt.

Functioneel

De wijzerplaat is functioneel en gemakkelijk af te lezen met een kleine secondewijzer op 9 uur, een 30-minutenteller op 3 uur en een 12-urenteller op 6 uur, naast het datumvenster. In elke variatie ligt de nadruk uiteraard op leesbaarheid. Witte tellers op een blauwe wijzerplaat of zwarte tellers op een witte wijzerplaat (type ‘panda’) maken dat makkelijk mogelijk. Om leven en reliëf aan de wijzerplaat te geven – en deze te beschermen tegen ongewenste schittering – is deze in reliëf uitgevoerd met een verhoogd driehoekig motief, het Alpina-embleem. Om de leesbaarheid verder te verbeteren, is elke wijzer (behalve de centrale secondewijzer) voorzien van een lichtgevende coating, zelfs de hele fijne wijzers van de drie tellers, een relatief zeldzaam kenmerk.

Elk uurwerk is door de saffierglazen achterkant zichtbaar en wordt aangedreven door het kaliber AL-730, een zelfopwindend uurwerk met een looptijd van 62 uur, oftewel bijna drie dagen. Deze eerste twee varianten van de Alpiner Extreme Chronograph Automatic zijn waterdicht tot 100 meter dankzij hun geschroefde kroon met grip. De modellen hebben beide een stalen armband met vouwsluiting die wordt vastgezet met twee zijdelingse drukknoppen.

Tags : AlpinaAlpina Alpiner
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.